21 juli verschijnt 'Grey'!

James - Grey

 

21 juli verschijnt Grey, Vijftig tinten grijs zoals verteld door Christian.

Nu al op #1 in Amerika!

 

Laatste nieuws

Nina Polak geselecteerd voor beurs talentvolle debutanten

Maandag, 6 Juli 2015

Polak - We zullen niet te pletter slaanNina Polak is één van de acht auteurs die door het Nederlands Letterenfonds geselecteerd is voor een beurs voor debutanten. Deze beurs, die 10.000 euro bedraagt, wordt toegekend aan auteurs die onlangs hun debuut uitbrachten. Met de beurs worden ze ondersteund bij het schrijven van hun tweede literaire boek. Nina Polak behoort met haar debuutroman We zullen niet te pletter slaan tot de derde lichting debutanten die de beurs ontving.

Al eerder werd Nina Polak...

Lees meer

Overlijden Pam Emmerik

Maandag, 6 Juli 2015

Emmerik - Wie het paradijs verdragen kanWij treuren om het overlijden van schrijver en beeldend kunstenaar Pam Emmerik (1964-2015), wier laatste roman, Wie het paradijs verdragen kan, wij in maart 2014 uitgaven.

Lees meer

Arthur van den Boogaard komende zondag te gast bij Radio 1 OVT

Vrijdag, 3 Juli 2015

Boogaard - De Nederlandse wielerliteratuur in 60 en enige verhalenArthur van den Boogaard is aankomende zondag te horen bij radioprogramma OVT naar aanleiding van zijn meest recente boek De Nederlandse wielerliteratuur in 60 en enige verhalen en de start van de Tour de France 2015 dit weekend. De enorme aandacht en het enthousiasme dat er nu voor het wielrennen is, was niet altijd aanwezig, zo blijkt. Boogaard zal in het radio interview verder uitwijden over de oertijd van het Nederlandse weg-wielrennen. 

...

Lees meer

Drie Prometheus-auteurs op de Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2015

Vrijdag, 3 Juli 2015

Munninghof - De stamhouderReeser - Desi BouterseWoud De nieuwe mensVandaag is de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2015 bekend gemaakt. Van de tien titels behoren er drie tot Prometheus. Alexander Münninghoff werd genomineerd met zijn boek De stamhouder, Pepijn Reeser met Desi Bouterse en Auke van der Woud met De nieuwe mens. 

De Libris Geschiedenis Prijs wordt uitgereikt aan historische boeken die een algemeen publiek aanspreken....

Lees meer

Ariëtte Dekker te gast bij NTR Academie Radio

Woensdag, 1 Juli 2015

Dekker - Leven op krediet

Ariëtte Dekker, auteur van de biografie van Anton Kröller Leven op krediet, is vanavond te horen bij NTR Academie Radio. Hier gaat ze met Ben Kolster in gesprek over het veelbewogen leven van de echtgenoot van Helene Müller. Dekker vertelt onder meer over de manier waarop ze informatie over Kröller heeft kunnen verzamelen, ondanks dat het persoonlijke archief van Kröller vlak voor diens dood verbrand werd.

Via deze link kunt u het interview beluisteren. 

Ariëtte Dekker (1964) studeerde bedrijfseconomie...

Lees meer

Lovende recensie voor New Grub Street in het Parool

Vrijdag, 26 Juni 2015

Gissing - New Grub StreetGisteren is er een viersterren-recensie van New Grub Street verschenen in het Parool. Recensent Arie Storm merkt in zijn stuk op dat het boek, hoewel oorspronkelijk in 1891 verschenen, nog zo onwaarschijnlijk actueel is: "de parallellen met de Amsterdamse werkelijkheid van nu zijn groot." Storm noemt het knap dat Gissing voor geen van beide schrijvers veel sympathie weet te wekken en dat New Grub Street op allerlei niveaus laat zien dat zelfpromotie een grotere kans biedt op...

Lees meer