Veel media-aandacht voor Esther Verhoef

VERHOEF PosterA0 HR nogkleinerminrand

 

Deze week verscheen er een groot interview in de regionale bladen met Esther Verhoef, waarin ze ingaat op het succes van Lieve mama. 'Veel mensen zullen zich in dit boek herkennen,' aldus Esther Verhoef. De eerste druk van Lieve mama verscheen in 100.000 exemplaren. 'Ik laat me er niet door opjagen. Ik ben zelf mijn meest kritische lezer. Het enige wat ik wil, is steeds een beter boek schrijven.' 

Esther Verhoef was op 2 april te gast bij Tijd voor MAX om te spreken over haar nieuwe literaire thriller, Lieve mama, die op 31 maart bij Uitgeverij Prometheus is verschenen.

Bekijk hier de uitzending terug.

Eerder was Esther Verhoef al de hoofdgast bij Koffietijd, waar gesproken werd over onder meer haar werkwijze, het moederschap, maar vooral de totstandkoming van Lieve mama.

Bekijk hier de uitzending terug.

Verder verschenen er grote interviews met Esther Verhoef in Algemeen Dagblad en De Telegraaf over Verhoefs moeilijke jeugd, de wijze waarop dit van invloed is geweest op haar schrijfwerk, over de verfilming van Rendez-vous, maar bovenal over haar zevende thriller, Lieve mama. "Ik ben een enorme control freak. Bij Lieve mama heb ik me tot aan de omslag bemoeid [...] Ik ben meer dan tevreden."

Esther Verhoef zal nog aandacht krijgen in verschillende damesbladen, waaronder Margriet, Beau Monde, Flair en Viva. Ook zal er een interview verschijnen in Volkskrant Magazine.

Esther Verhoef is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans werden 1,9 miljoen exemplaren verkocht. Verhoefs werk is in tal van talen verschenen en meerdere malen bekroond en genomineerd. Ze won o.a. de NS Publieksprijs, de Hebban Crimezone Award en de Diamanten Kogel.

Kijk voor meer informatie over de auteur op: http://www.estherverhoef.nl/

‘Met Lieve mama heeft Esther Verhoef zichzelf overtroffen. Geweldige thriller!’ Margriet

‘Verhoef schetst personages die uitstijgen boven de standaard thrillerstereotypen.’ Barnes & Noble Review

‘Esther Verhoef hoort duidelijk tot de schrijvende elite in ons land.’ Algemeen Dagblad

'Lieve mama is een echte Verhoef: goed geschreven, met mooie karakters en een prachtig plot.' AD Magazine ★★★★★

 

Laatste nieuws

Groot interview met Radmilo Soda in de Volkskrant

Vrijdag, 17 april 2015

Soda - Echt RadmiloVandaag verscheen er een groot interview met Radmilo Soda, auteur van Echt Radmilo, in de Volkskrant. In dit interview gaat Soda in op zijn succes als personal trainer: 'Ik heb vijftien jaar in de ring gestaan, ik ben tien jaar kok geweest, ik heb levenservaring, dat gebruik ik allemaal.' Hij voegt hier aan toe: 'Ik ben met een doel bezig. Ik zag wel al snel dat je met een individu veel sneller stappen kunt maken dan met een groep....

Lees meer

Sana Valiulina genomineerd voor Halewijnprijs 2015

Donderdag, 16 april 2015

Valiulina - Kinderen van BrezjnevSana Valiulina is genomineerd voor de Halewijnprijs 2015 met haar roman Kinderen van Brezjnev. De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks uitgereikt aan een literair talent dat naar de mening van de jury bredere belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een bronzen beeld van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs 2015 wordt op zondag 22 november a.s. uitgereikt in Roermond.

Sana Valiulina (Tallinn, 1964) studeerde in Moskou Noorse taal- en letterkunde en...

Lees meer

Duitse vertaalrechten 'Kom hier dat ik u kus' verkocht

Donderdag, 16 april 2015

Beeck - Kom hier dat ik u kusDe Duitse vertaalrechten van Kom hier dat ik u kus zijn verkocht aan Uitgeverij btb in München. De tweede roman van Griet Op de Beeck, waarvan inmiddels 130.000 exemplaren zijn verkocht, is bijzonder goed ontvangen in Nederland en België. Het boek werd binnen een week een bestseller en werd diezelfde maand door het DWDD-panel uitgeroepen tot 'Boek van de Maand'. Jannetje Koelewijn schrijft in NRC Handelsblad over de lange rijen bij de signeersessies, waar...

Lees meer

Pieter Eckhardt & Marscha Holman te gast bij WNL op zaterdag

Donderdag, 16 april 2015

Eckhardt en Holman - Meisjes in de oorlogAfgelopen zaterdag waren Pieter Eckhardt en Marscha Holman te gast bij WNL op zaterdag naar aanleiding van de verschijning van Meisjes in de oorlog. Naast Anne Frank waren er tijdens de Tweede Wereldoorlog talloze meisjes die een dagboek bijhielden. Meisjes in de oorlog is een verzameling van dagboekfragmenten uit die donkere periode. Zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog geven deze dagboekfragmenten een indringend en uniek beeld van het leven in oorlogstijd.

...

Lees meer

Meerdere vijf sterren-recensies voor Tim Krabbé

Donderdag, 16 april 2015

Krabbe - De veertiende etappeAfgelopen weekend verscheen een zeer positieve recensie over De veertiende etappe in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. "Deze bundeling toont de kracht van de eerdere 43 verhalen: tijdloos goed. En de overige 28 bevestigen de consistentie van stijl en eigenzinnige blik op het wielrennen. Krabbé maakt lezers handlangers in zijn queeste naar het geheim van het wielrennen." Recensent Arthur van den Boogaard bekroont het boek met maar liefst vijf sterren.

Daarnaast verscheen er deze week...

Lees meer

Groot interview met Herman de Liagre Böhl in Het Parool

Donderdag, 9 april 2015

Liagre Bohl - Amsterdammer in de polderAfgelopen weekend is er een groot interview met Herman de Liagre Böhl verschenen in Het Parool naar aanleiding van zijn biografie over PvdA-wethouder Hans Lammers, Amsterdammer in de polder. Over Lammers zegt Herman de Liagre Böhl: "Hij wist dat hij was mislukt. Maar ik waardeer die man ook wel. Je moet geen biografie schrijven om iemand alleen maar neer te sabelen. Hij had z'n goeie kanten. Hij was aardig én een klootzak. Een goed bestuurder...

Lees meer