Meld je NU aan voor een stage vanaf januari bij Prometheus

thumb Prometheus_logoVoor de afdeling Verkoop, Publiciteit, Bureauredactie en Redactie zijn wij vanaf 1 januari op zoek naar enthousiaste stagiaires.
Klik hier voor meer informatie!

 

Laatste nieuws

Kader Abdolah te gast bij VPRO Boeken

Dinsdag, 30 september 2014

Abdolah -_Papegaai_vloog_over_de_IJsselAfgelopen zondag was Kader Abdolah te gast bij Wim Brands naar aanleiding van de verschijning van zijn nieuwe boek, Papegaai vloog over de IJssel, bij uitgeverij Prometheus. Abdolah vertelt in VPRO Boeken over zijn ervaringen als vreemdeling in Nederland - ervaringen die hij verwerkte in zijn nieuwe roman die zich afspeelt in een paar oer-Hollandse dorpjes aan de IJssel.

Bekijk hier de uitzending terug.

Afgelopen weekend verschenen ook...

Lees meer

Ingrid Hoogervorst vanavond te gast in de talkshow Nieuwe Oogst

Dinsdag, 30 september 2014

Vanavond is schrijfster Ingrid Hoogervorst om 20.30 Hoogervorst -_Privedomeinuur te gast in de talkshow Nieuwe oogst van Harm Ede Botje in kunstenaarssociëteit De Kring. Hoogervorst zal over haar nieuwste boek Privédomein vertellen, waarin ze de scheiding met haar ex-man probeert te ontleden. Ze publiceerde eerder de romans Woede (2003, genomineerd voor de Literatuurprijs Gerard Walschap), Spiegels (2005) en Polsslag (2009, genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs).

Nieuwe Oogst is een maandelijkse talkshow waarin...

Lees meer

John Cleese brengt auteursbezoek aan Nederland wegens verschijning autobiografie

Dinsdag, 30 september 2014

Cleese -_Kortom_de_autobioJohn Cleese, de grootste Britse komiek van de twintigste eeuw, brengt op 21 en 22 oktober een auteursbezoek aan Nederland naar aanleiding van de verschijning van zijn boek Kortom... de autobiografie bij uitgeverij Prometheus. Met zijn optredens in series en films (Monty Python, A Fish Called Wanda, Fawlty Towers) veranderde Cleese voorgoed het aanzien van de Engelse humor.

Op 21 oktober zal John Cleese 's avonds optreden in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam, waar...

Lees meer

Tom Lanoye op shortlist AKO Literatuurprijs

Maandag, 29 september 2014

Lanoye-Gelukkige slavenPrometheus·Bert Bakker-auteur Tom Lanoye staat op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. Dit heeft juryvoorzitter Job Cohen afgelopen vrijdag bekend gemaakt in een uitzending van Nieuwsuur. Lanoye is genomineerd met zijn boek Gelukkige slaven, dat augustus 2013 verschenen is. De Toplijst van vijfentwintig boeken is terug gebracht tot zes kandidaten voor de shortlist. Op 13 november wordt de winnaar van de AKO Literatuurprijs bekend gemaakt op Crossing Border. Eerder won Lanoye de Constantijn Huygens-prijs 2013 voor zijn hele oeuvre....

Lees meer

Özcan Akyol morgen te gast bij Opium

Vrijdag, 26 september 2014

Morgen zal Özcan Akyol te gast zijn bij Opium. De uitzending staat deels in het teken van de 60e Kinderboekenweek. Auteur Özcan Akyol zal samen met Anna Enquist en oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet hun favoriete kinderboeken bespreken. 

Vanavond is Akyol te gast bij En dan nog even dit van RTV Oost. Hier zal hij zijn keuze voor het verlengen van zijn Turkse paspoort bespreken. Akyol deed dit als protest tegen Wilders. 

Gisteren en eerder deze week was Akyol ook te zien bij Pauw. In deze afleveringen praat hij over de angst in Nederland voor IS. De uitzendingen...

Lees meer

Vijf ballen in NRC voor Peter Middendorp

Vrijdag, 26 september 2014

Middendorp -_Vertrouwd_voordeligLRPeter Middendorp heeft maar liefst vijf ballen gekregen in NRC Handelsblad voor Vertrouwd voordelig, dat afgelopen week verschenen is. Recensent Sebastiaan Kort bespreekt het boek lovend en noemt het een ´machtig boek.´ In de recensie stelt hij verder: 'Vertrouwd voordelig had niet meer dan een hard boek kunnen zijn, een grafzerk op de geboortegrond. Maar Middendorp heeft er veel meer in weten te vervlechten. Dat gebeurt meestal op de ironische toon van de Volkskrant-columnist Middendorp, maar soms wordt de lezer bespeeld met lange, opsommerige zinnen waarin Vincent...

Lees meer