Laatste nieuws

  1. Vanavond: Frits van Oostrom te gast bij Met het Oog op Morgen

    Vanavond zal Frits van Oostrom te horen zijn bij Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1. In de uitzending zal hij vooruitblikken op de uitreiking van de Gouden Penning van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB). Van Oostrom is de eerste Nederlander die deze oeuvreprijs in ontvangst mag nemen. Volgens de KVAB heeft […]

    Lees meer
  2. VK: ‘Klont’ van Maxim Februari beste Nederlandse roman 2017

    Klont is de beste Nederlandstalige roman van 2017, zo riep de Volkskrant uit. Ook heeft het boek volgens de krant het mooiste omslag, gemaakt door Tessa van de Waals. De Volkskrant schrijft: ‘Alles in deze wereld is meetbaar, alles slaan we op en langzamerhand groeit die wolk van data zo hard, dat er een kopie van de werkelijkheid is […]

    Lees meer
  3. Televisieserie ‘The Handmaid’s Tale’ genomineerd voor drie Golden Globes

    De op Margaret Atwoods The Handmaid’s Tale gebaseerde tv-serie heeft drie nominaties ontvangen voor de Golden Globes. Nadat de serie in september al vier Emmys binnen wist te slepen, is The Handmaid’s Tale nu ook genomineerd als Best Television Series – Drama. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss is genomineerd voor Best Performance by an Actress In A Television Series – Drama. […]

    Lees meer
  4. Vijf Prometheus-titels in de NRC Boekenwedstrijd 2017 – stem nu!

    Vandaag is de jaarlijkse NRC Boekenwedstrijd weer van start gegaan. Lezers kunnen stemmen op het beste Nederlandstalige boek dat het afgelopen jaar is uitgekomen. Zij kunnen hierbij kiezen uit 25 voorgeselecteerde titels. Alleen boeken die dit jaar door NRC zijn beloond met vier of vijf ballen maken kans.     Van Uitgeverij Prometheus staan er dit jaar maar liefst vijf […]

    Lees meer
  5. Interview met Charles Spence in NRC over ‘Gastrofysica’

    Zaterdag 9 december verscheen in NRC Handelsblad een uitgebreid interview met Charles Spence over zijn boek GastrofysicaDe nieuwe wetenschap van het eten. De wetenschap van de ‘gastrofysica’ draait om de multizintuiglijke factoren die samen onze eet- en drinkervaring bepalen, meestal zonder dat wij het weten. Spence onderzoekt deze factoren in zijn lab in Oxford en werkt samen […]

    Lees meer
Al het nieuws