Eigen schuld…

10,99

Het is de hoogste tijd. Het is tijd dat we de schuldhulpverlening verbeteren. Weg met de ‘fabriek’ waarin mensen met problematische schulden wel even ‘gefixt’ worden. Want zijn er mensen die na zo’n schuldhulptraject duurzaam op eigen benen kunnen staan?
Veel te weinig. En de schuldhulpindustrie? Die groeit ondertussen lekker door, tot bizarre proporties. De schuldhulpverlening is vernederend, duur en vooral ineffectief.
Maar volgens Jurenne Hooi, die jarenlang in de schuldhulpverlening werkte, kan het anders. Eigen schuld… is een uitnodiging om opnieuw te kijken naar hoe we mensen met financiële problemen benaderen. Wat werkt wél? Hoe kunnen mensen die jarenlang in ‘uitzichtloze’ financiële situaties zitten hun probleemschulden daadwerkelijk oplossen? Hoe krijgen zij de regie over hun leven weer terug?
In Eigen schuld… werpt Jurenne Hooi een frisse blik op de schuldenproblematiek. Het moet niet alleen anders, het kan ook anders.
Jurenne Hooi, geboren op Curaçao en dochter van een politieman, was twaalf jaar directeur/bestuurder van een organisatie voor schuldhulpverlening in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Ze is nog steeds betrokken bij mensen met deze problematiek. Inmiddels is ze een ervaren toezichthouder met een focus op armoedebestrijding en inclusie. Ze is een internationaal gevraagd spreker en docent.


Jurenne Hooi, geboren op Curaçao en dochter van een politieman, was twaalf jaar directeur/bestuurder van een organisatie voor schuldhulpverlening in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Ze is nog steeds betrokken bij mensen met deze problematiek. Inmiddels is…
>

Details


Auteur(s) : Jurenne Hooi
ISBN : 9789044651980
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 176
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven