Het Begin van alles in tweehonderd pagina’s (min of meer)

10,99

Sprankelend, vol humor en bijzonder intelligent: dit beknopte boekje bespreekt in ongeveer 200 pagina’s meer dan 13,8 miljard jaar geschiedenis!

Hoogleraar geofysica David Bercovici weet in Het begin van alles in tweehonderd pagina’s (min of meer) met buitengewoon gemak de ingewikkeldste zaken uit te leggen, van de oerknaltheorie tot de komst van menselijke beschaving. Hij krijgt het voor elkaar om complexe wetenschappelijke theorieën op luchtige toon en met kwinkslagen begrijpelijk te maken voor iedereen. Fotosynthese, de werking van tektonische platen, het klimaat en deeltjesfysica: al deze zeer diverse onderwerpen komen aan de orde. Deze unieke onderneming van Bercovici is een schatkist boordevol essentiële wetenschappelijke theorieën en historische feitjes. Met een vlotte pen snijdt Bercovici grote levensvragen aan, en hij weet tegelijkertijd de wetenschappelijke diepgang te allen tijde te behouden. Hoe zijn sterren ontstaan? Waarom heeft de aarde haar atmosfeer nodig? En waar komt cultuur vandaan? Bercovici legt het je allemaal uit. Kortom, Het begin van alles in tweehonderd pagina’s (min of meer) is een onmisbare gids voor iedereen die zich wel eens afvraagt waarom het leven op aarde is zoals het is.

David Bercovici is hoogleraar geologie en geofysica aan Yale University, geeft over de hele wereld gastcolleges en heeft twee dochters, die ook allebei wetenschappers zijn.


David Bercovici is hoogleraar geologie en geofysica aan Yale University, geeft over de hele wereld gastcolleges en heeft twee dochters, die ook allebei wetenschappers zijn.
>

Details


Auteur(s) : David Bercovici
ISBN : 9789044632972
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 200
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : mei 2017

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven