Een Dorp in de polder

29,99

Van de oude samenlevingen op het platteland bestaan zowel extreem romantische als uitgesproken cynische voorstellingen. De historicus prof. dr. A.Th. van Deursen schetst in Een dorp in de polder voor het eerst een compleet en gedocumenteerd beeld van een dorpssamenleving in de zeventiende eeuw: Graft.

Wat Van Deursen in zijn bronnen zoekt en vindt zijn de mensen die er hebben geleefd en gewerkt, de gewone mannen en vrouwen van de zeventiende eeuw. Hun opvoeding, het huwelijksleven, de beroepen die ze uitoefenden, maar ook de donkerder kant van hun bestaan: de dreiging van het water, criminaliteit, brand en dood. Van Deursen is erin geslaagd een magistraal beeld op te roepen van het dagelijks leven van de Grafters – een schildering die enerzijds uniek is in zijn gedetailleerdheid en anderzijds exemplarisch mag heten voor het Hollandse dorpsleven in de Gouden Eeuw.


Prof. dr. A.Th. van Deursen (1931-2011) wordt beschouwd als een van grootste en meest vooraanstaande historici van Nederland. Als hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de VU heeft hij met zijn fenomenale kennis en in veelgeprezen schrijfstijl…
>

Details


ISBN : 9789035130975
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 384
Editie : 8e druk
Verschijningsdatum : november 2006

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven