Verdeel en heers

16,99

De deling van Afrika vormt een van de meest spectaculaire episoden uit de moderne geschiedenis. In 1880 was Afrika voor de Europeanen nog steeds een onbekend continent. Dertig jaar later was bijna het hele werelddeel onder Europees bestuur gebracht. Deze race om koloniën ging gepaard met vele spannende avonturen en dramatische conflicten.
In Verdeel en heers ligt het accent in de eerste plaats op het geschiedverhaal. De vele schilderachtige en dramatische gebeurtenissen herleven. De personages worden met verve beschreven, zowel de pioniers en veroveraars en de Europese staatslieden die dit hele proces probeerden te sturen, als natuurlijk de Afrikaanse hoofdrolspelers. Verdeel en heers is daarmee bovenal een verhaal, het verhaal van een van de meest dramatische hoogtepunten uit de eeuwenlange geschiedenis van de expansie van Europa.


Prof. dr. H.L. Wesseling (1937-2018) was emeritus hoogleraar algemene geschiedenis in Leiden. Hij schreef een groot aantal succesvolle boeken zoals Vele ideeën over Frankrijk, Frankrijk in oorlog en Verdeel en heers, dat in acht talen…
>

Details


Auteur(s) : Henk Wesseling
ISBN : 9789035132016
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 528
Editie : 10e druk
Verschijningsdatum : maart 2007

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven