We hebben nieuwe namen nodig

11,99

Paradise is geen plek voor kinderen. In deze sloppenwijk in Zimbabwe is armoede aan de orde van de dag. Toch weten de negenjarige Darling en haar vrienden Stina, Chipo, Godknows, Sbho, Bastard zich goed te vermaken met het stelen van vruchten uit de rijke buurt en het spelen van spelletjes als ‘Vind Bin Laden’ en ‘Vang Saddam Hussein’. De jonge kinderen worden echter ook blootgesteld aan de grote verdeeldheid om hen heen en de raciale spanningen die niet zelden leiden tot geweld. Darlings grootste wens is om weg te vluchten naar Amerika, maar wanneer ze eindelijk aankomt in een voorstad van Detroit, Michigan, blijkt ze totaal niet voorbereid op deze nieuwe, vreemde wereld. Ze ontdekt dat ze niet meer naar huis kan maar dat ze door taal, door te benoemen wat echt belangrijk is, haar geschiedenis levend kan houden.

NoViolet Bulawayo, geboren en getogen in Zimbabwe, ontving voor haar korte verhaal ‘Hitting Budapest’ in 2011 The Caine Prize, een van de grote Afrikaanse literaire prijzen. Ze behaalde recent haar master of fine arts aan de Cornell-universiteit in de vs, waar ze nu ook Engelse les geeft. We hebben nieuwe namen nodig is haar debuutroman.


NoViolet Bulawayo, geboren en getogen in Zimbabwe, ontving voor haar korte verhaal ‘Hitting Budapest’ in 2011 The Caine Prize, een van de grote Afrikaanse literaire prijzen. Ze behaalde recent haar master of fine arts aan…
>

Details


ISBN : 9789044623277
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 288
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juni 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven