Informatie

De Vrije moraal

Boris van der Ham
Omvang
144 p.
Druk
1
Verschenen
25-01-13
Fonds
BB - Nederlandse non-fictie


Nederland staat bekend als vrijplaats voor ‘seks, drugs en rock-’n-roll’. Hoe kregen we dat wilde imago? En is dat imago terecht?
In De vrije moraal duikt politicus Boris van der Ham in de onthullende, schokkende en geestige geschiedenis van seks, drank en drugs. De afgelopen 150 jaar werd in de media en in de Tweede Kamer uitgebreid gesproken over alcoholmisbruik, ‘prikkellectuur’, de pil en grote dancefeesten. Dit boek toont de felle botsingen tussen de christelijke moraal en de vrije moraal. Hoe veranderde ons land van conservatief naar vooruitstrevend?
Van der Ham: ‘Veel van onze vrijheden hebben we te lang voor lief genomen. Ze liggen nu onder vuur. Om ze goed te kunnen verdedigen en gebruiken, moeten we weten hoe en waarom ze zijn ontstaan.’
Van der Ham laat ook zien voor welke dilemma’s onze vrije samenleving vandaag de dag staat, en waarom Nederland wereldwijd voorop moet blijven lopen in de discussie over vrijheid.

Boris van der Ham (Amsterdam, 1973) is sinds 2002 lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij voert daar onder meer het woord over onderwijs. Op www.vrijzinnig.com publiceert hij wekelijks een videocolumn over vrijheid.