Informatie

Dossier 64

Jussi Adler-Olsen
Omvang
472 p.
Druk
31
Verschenen
09-10-12
Fonds
P - Vertaalde fictie


Naar aanleiding van een gewelddadige overval op een bordeelhoudster in Kopenhagen duikt Rose, de eigenzinnige assistente van brigadier Carl Mørck, op de kwestie van een jaren geleden verdwenen prostituee – een van de vele onopgehelderde zaken die de afdeling Q moet oplossen. Wanneer Mørck en zijn collega Assad worden gedwongen de zaak te onderzoeken, komen er verdachte aanwijzingen boven water over een eiland waar de Deense overheid vroeger lichtzinnige vrouwen naartoe stuurde, die vervolgens waren overgeleverd aan de luimen van het bewakend personeel. Mørck en Assad ontdekken algauw dat dit slechts het topje van de ijsberg is van een ongehoorde vorm van mensenrechtenschending, die meer dan een halve eeuw geleden is begonnen en blijkbaar nog steeds gaande is.

De Deense Jussi Adler-Olsen (1950) begon zijn schrijverscarrière in Schiedam en is momenteel een van de succesvolste schrijvers van misdaadthrillers. De boeken uit zijn Serie Q halen vele bestsellerlijsten en worden over de hele wereld vertaald. De noodkreet in de fles werd bovendien onderscheiden met De Glazen Sleutel, de belangrijkste thrillerprijs van Scandinavië.

‘De boeken van Adler-Olsen behoren tot het allerbeste wat de Deense misdaadthrillers deze jaren te bieden hebben.’ Jyllands-Posten

Over deel 1, De vrouw in de kooi:

‘Een zeer spannende thriller.’ Het Parool

Over deel 2, De fazantenmoordenaars:

‘Van hetzelfde hoge niveau als deel een.’ de Volkskrant

‘Spannend en mooi.’ Trouw

Over deel 3, De noodkreet in de fles:

‘Dit derde deel is het beste uit de serie en daarmee ook de beste thriller van 2010.’ Boek