Informatie

Stoppen & doorgaan

Margriet de Schutter
Omvang
240 p.
Druk
1
Verschenen
19-03-13
Fonds
P - Nederlandse non-fictie


Als je topsporter bent wil je winnen. Je sociale leven, je hobby’s en soms zelfs je gezondheid moeten plaatsmaken voor dat ene doel: een gouden medaille. Als dat lukt ben je gelukkig, maar als dat niet lukt en als je zelfs moet stoppen met sporten, wie ben je dan nog? En hoe moet je dan verder?
Met deze vragen worstelde ex-shorttrackschaatster Margriet de Schutter. Aan haar carrière kwam in 2010 een eind na een lange reeks van blessures. Ze ontdekte tot haar grote schrik dat er weinig nazorg voor topsporters is en om toch een antwoord op deze vragen te krijgen, praatte zij met andere ex-topsporters. De Schutter was duidelijk niet de enige die bang was om een ‘nobody’ te worden nu de sponsors niet meer voor haar in de rij stonden. Anderen, zoals turnster Verona van de Leur, zagen het stoppen met topsport uiteindelijk als een bevrijding.
Stoppen & doorgaan is een openhartig boek over topsport en het leven erna; inspirerend voor iedereen die toe is aan een totaal nieuw leven.

Margriet de Schutter (1986) trainde van 1998 tot 2010 voor het nationale team shorttrack. Ze schreef het scenario voor de documentaire Diepgaan voor Vancouver, die op het grootste Internationale Filmfestival over sport, in Milaan, werd onderscheiden.
Momenteel heeft De Schutter haar eigen bedrijf, Crossover Media, waarmee ze o.a. journalistieke en mediawerkzaamheden verricht. Zie ook: www.extopsporter.nl.

Met bijdragen van: Dennis van der Geest, Pieter van den Hoogenband, Mark Huizinga, Yvonne van Gennip, Peter Blangé, Erben Wennemars, Ada Kok, Jochem Uytdehaage, Bram Ronnes, Frank Groenendaal, Regi Blinker, Rintje Ritsma, Verona van de Leur, Peter Vergouwen, en een voorwoord van Humberto Tan