Informatie

Trotse ouders

Cornald Maas
Omvang
264 p.
Druk
1
Verschenen
09-08-11
Fonds
P - Nederlandse non-fictie


Wat wens je als ouder je kind toe? Gun je je zoon of dochter de vrijheid om eigen keuzen te maken? Lijkt hij of zij op je? Welke eigenschappen maken indruk? Hoe ga je om met de reacties op de openbare optredens van je kind?
In Trotse ouders spreken de vaders en moeders van bekende Nederlanders zich uit over opvoeding, idealen en verwachtingen. Ze groeiden, anders dan hun kinderen, op in een tijd dat de mogelijkheden begrensd waren en er andere opvattingen bestonden over een carrière.
De vaders verdienden veelal de kost en hamerden op het belang van een vaste betrekking, de moeders concentreerden zich op de opvoeding van hun kinderen. Die ontwikkelden hun creatieve talenten en realiseerden soms ook de dromen die de moeders voor zichzelf hadden gekoesterd. Daarmee is Trotse ouders ook een tijdsbeeld, en portretteert het een verdwijnende generatie.

De moeder van tv-presentatrice Sophie Hilbrand: ‘Als ik naar Sophie kijk, krijg ik soms het gevoel dat ik te vroeg geboren ben. In mijn tijd had je niet alle ruimte om uit te zoeken wat je van het leven wilde.’