Arie Boomsma te gast bij gloednieuwe talkshow M


Gisteravond was Fitness & Health-specialist Arie Boomsma, auteur van het gloednieuwe boek FIT, te gast bij de nieuwe talkshow onder leiding van Margriet van der Linden, M. Hier vertelde Boomsma de redenen voor het schrijven van zijn pleidooi voor een gezond leven.

Boomsma zegt dat zijn boek anders is dan andere gezondheidsboeken, die vaak draaien om afvallen. ‘Daar zit ook allemaal iets goeds in’, vertelt hij, ‘maar het zijn allemaal boeken die gaan over afvallen, over slank worden. Mijn boek gaat over het leven eigenlijk.’ Het punt van het boek, aldus Boomsma, is dat je voor een gezond leven kleine aanpassingen moet maken in je leven op het gebied van slaap, voeding en beweging. Een slank uiterlijk kan volgens Boomsma dan een gevolg zijn van wat je doet, maar het is niet het doel. Hij zegt: ‘Dit boek gaat veel meer over de vraag: Hoe kan ik vandaag de dag het leven aan zoals we dat willen leven? Veel ervaringen opdoen, overal afleiding, constant aandacht willen hebben. Dat moet je aankunnen en daar heb je gewoon een gezond leven voor nodig.’

Met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven zouden mensen al een groot verschil kunnen maken volgens de auteur. ‘Het gaat niet over spieren of mijn eigen manier van trainen. Het gaat over: Hoe voorkom je rugklachten of pijntjes en hoe zorg je ervoor dat je de energie hebt om lekker te leven?’

Kijk hier de uitzending van terug.


Over FIT:

FIT is een enthousiast pleidooi voor een gezonder leven. Een boek vol tips en inzichten die de lezer samen helpen om beter te slapen, gezonder te eten en meer tijd te vinden voor beweging. Arie Boomsma laat in FIT zien hoe je met kleine stapjes tot grote veranderingen in je levensstijl kunt komen. Met meer energie, meer aandacht voor de mensen om je heen, een betere concentratie, en een sterker lichaam. Dit is een boek voor iedereen die wel gezonder wil leven, maar niet precies weet waar te beginnen, of hoe het allemaal vol te houden. De adviezen in FIT zijn op maat gemaakt, praktisch te gebruiken in een dagelijks leven met een drukke baan, kinderen, sociale verantwoordelijkheden en de overal aanwezige afleiding die zo kenmerkend is voor deze tijd.

Arie Boomsma is eigenaar van de Vondelgym-sportscholen, veelgevraagd spreker over fitness en vitaliteit, Fitness & Health-specialist bij RTL Boulevard, ‘Gymleraar’ op LINDA.tv, en als presentator onder meer betrokken bij de nationale verkiezing voor Het vitaalste bedrijf van Nederland.
Op televisie maakt hij programma’s voor NET5 en RTL4.