Biefstuk van Judith Eykelenboom op longlist ANV Debutantenprijs 2017


Judith Eykelenboom is genomineerd voor de ANV Debutantenprijs 2017. Haar roman Biefstuk staat op de longlist die zaterdag werd gepresenteerd. 7 april wordt de shortlist bekendgemaakt. Drie debutanten maken dan kans op de prijs en een vergoeding van €7.500. Voor meer informatie over de ANV Debutantenprijs, klik hier.

Over Biefstuk:
Om grip te krijgen op de werkelijkheid legt de vijftienjarige Levi Storm haar omgeving vast met de oude camera van haar moeder. De foto’s zijn, net als haar familie, verre van alledaags: de ribben van haar zusje, een gat in het houtwerk, haar moeder die hoogzwanger een sigaret rookt, de hamer onder haar bed. In een wereld die steeds meer afbrokkelt, waarin de grens tussen realiteit en waanzin flinterdun is, levert Levi het bewijs hoe de dingen echt zijn door ‘de essentie’ te fotograferen. De vraag is of ze weerstand kan bieden aan haar vader, een labiele fantast.
Om zichzelf en haar familie te redden, zet ze alles op het spel. De inzet: de onschuld van haar zusje en die van haarzelf.

Judith Eykelenboom (1983) wilde na haar studie journalistiek geen journalist worden, maar schrijver. Ze belandde op de schrijversvakschool en voelde zich meteen als een vis in het water. Met haar debuutroman Biefstuk bewijst Eykelenboom dat ze de goede keuze gemaakt heeft.