El James met Donkerder hoogste binnenkomer Bestseller 60


Donkerder, het nieuwe boek van EL James, staat deze week als hoogste binnenkomer op de achtste plaats in de Bestseller 60. Vorige week verscheen wereldwijd het laatste deel uit de wereldwijde bestsellerreeks Vijftig tinten. Het nieuwe boek Donkerder geeft de lezer een diepere kijk in de gedachten van Christian Grey en de gebeurtenissen uit het laatste boek.

Begin februari 2018 zal Fifty shades Freed wereldwijd in de bioscopen spelen. Klik hier om de trailer alvast te bekijken. De eerdere delen zijn al op het doek verschenen.

Over Donkerder:

E L James keert terug naar de wereld van Vijftig tinten met een diepere en duisterdere visie op het liefdesverhaal dat wereldwijd miljoenen vrouwen in vuur en vlam zette.
Hun zinderende, sensuele liefdesaffaire is geëindigd in hartenpijn en in scherpe verwijten, en toch lukt het Christian Grey niet om Anastasia Steele uit zijn hoofd te krijgen, of uit zijn bloed. Hij is vastbesloten om haar weer voor zichzelf te winnen. Hij probeert zijn donkerste verlangens en zijn behoefte aan volledige controle te onderdrukken en Ana op haar eigen voorwaarden lief te hebben.
Maar Ana’s sluwe baas Jack Hyde heeft zijn zinnen ook al op haar gezet, en Christian wordt nog steeds geplaagd door de verschrikkingen van zijn jeugd. Kan Christians therapeut hem verlossen van zijn demonen, of zullen zijn verleidster Elena en zijn vroegere submissive Leila hem laten terugvallen in het verleden?
En zelfs als Christian Ana terugwint, kan zo’n beschadigde man als hij er dan wel in slagen om haar te behouden?

E L James (1963) besloot na vijfentwintig jaar te hebben gewerkt als televisieproducent haar droom te verwezenlijken en te gaan schrijven. Het resultaat was de Vijftig tinten-serie, waarvan wereldwijd 150 miljoen exemplaren zijn verkocht in 52 talen. In Nederland en België verkocht ze 2,5 miljoen boeken. In 2015 publiceerde James de bestseller Grey, het verhaal van Vijftig tinten grijs vanuit het perspectief van Christian Grey. E L James woont met haar man, hun twee kinderen en hun twee honden in West-Londen, waar ze bezig is met nieuwe romans en filmprojecten.