Helen Fielding wint Bollinger Everyman Wodehouse Prize


Na drie keer op de shortlist te hebben gestaan heeft Helen Fielding eindelijk de Bollinger Everyman Wodehouse Prize weten te bemachtigen. Ze won de enige prijs voor Britse komische literatuur met Bridget Jones’ baby, de dagboeken, het vierde en laatste deel in de serie. De jury noemde het boek “laugh-out-loud funny” en “fun, witty and engaging”. De auteur haar andere nominaties waren voor Bridget Jones. Het nieuwe dagboek in 2000 en Bridget Jones: Mad about the Boy in 2014. Naast de luxe champagnes en de complete Everyman sets van P.G. Wodehouse, ‘ontvangt’ Fielding ook een biggetje, wat ter ere van het boek ‘Bridget Jones’ Baby’ wordt genoemd.

Over Bridget Jones’ baby, de dagboeken:

Goed nieuws voor alle fans: Bridget Jones is terug met een nieuw avontuur, en hoe! Haar biologische klok tikt en na een reeks typische Bridget-scenario’s blijkt ze uiteindelijk zwanger te zijn – maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.

Ongevraagd krijgt ze de bizarste adviezen van dronken singles en Zelfgenoegzame Moeders, belandt ze in echo’s die eindigen in totale chaos en verliest ze haar kalmte in de hectiek van zwangerschapscursussen. Romantiek, vreugde en wanhoop gaan hand in hand, en dat allemaal overschaduwd door de ongemakkelijkste vraag ooit: wie is eigenlijk de vader van het kind?

Helen Fielding woont en werkt in Londen en Los Angeles en is moeder van twee kinderen. Bridget Jones’ baby, de dagboeken is het vierde boek over de heldin. Fieldings eerdere boeken over Bridget Jones verschenen in veertig landen, waar er miljoenen exemplaren van zijn verkocht. Met haar hilarische, hartverwarmende dagboeknotities is Bridget Jones uitgegroeid tot een van de bekendste romanpersonages aller tijden, die door miljoenen lezers wereldwijd wordt omhelsd.