Lovende recensie voor ‘In het donker’ in Holland Media Combinatie


Vandaag werd In het donker van Cara Hunter met vier sterren beoordeeld door Sonja de Jong, recensent voor Holland Media Combinatie (o.a. uitgever van Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Noordhollands Dagblad). De Jong schrijft: “het verhaal zit ingenieus in elkaar” en zegt dat als je eenmaal gegrepen bent door het boek “er geen ontkomen meer aan [is]. Dan wil je weten hoe deze ingewikkelde puzzel in elkaar zit.” Ze beschrijft hoe de fragmenten die Hunter geeft van onder meer verhoren van de politie, Whatsapp-gesprekken en dagboekteksten, uiteindelijk samenvallen tot de oplossing van het mysterie.


Over In het donker:

Weet jíj wat er in het huis van je buren aan de hand is?

Een vrouw en een kind worden aangetroffen in een kelder – ze leven nog, maar het scheelt niet veel.

Niemand weet wie ze zijn. De vrouw praat niet en er zijn geen vermiste personen in de database te vinden waarmee hun profielen matchen. De bejaarde bewoner van het huis beweert de vrouw en het kind nog nooit te hebben gezien. De inwoners van de rustige straat in Oxford zijn in shock. Hoe heeft deze tragedie zich recht onder hun neus kunnen voltrekken? Inspecteur Adam Fawley weet echter dat niks onmogelijk is.

En dat de betrokkenen geen van allen zo onschuldig zijn als ze lijken.

Cara Hunter behaalde een PhD in Engelse literatuur aan de universiteit van Oxford. Eerder schreef ze de Sunday Times-bestseller Dicht bij huis; ook daarin leiden inspecteur Adam Fawley en zijn Oxfordse team het onderzoek. Van Hunters boeken werden wereldwijd al meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

‘Een elegant, fris, onvoorspelbaar en uiterst overtuigend boek: petje af!’

Nicci French

‘Het deed me denken aan Hitchcock op z’n best: twist na twist wordt je de adem benomen.’

Daily Mail