Sterrenregen voor ‘Het Huwelijkspact’ van Richmond


Afgelopen weekend verscheen er in Het Parool een lovende recensie van Het Huwelijkspact, de nieuwste thriller van besteller-auteur Michelle Richmond. ‘Het Huwelijkspact is een onvervalste pageturner,’ aldus de bespreking in Het Parool waarin het boek vier sterren toegekend krijgt. Eerder ontving het boek al vier sterren in Vrij Nederland, waarin wordt genoemd dat Richmond ‘er zo’n logisch en indringend geheel van weet te maken, dat je met bonkend hart dóór moet lezen tot je weet hoe het afloopt’. De sterrenregen werd ingeluid door Elsevier. Recensent Irene Start noemde de thriller ‘beklemmend’ en kende het boek ook vier sterren toe. Daarnaast schreef Start: ‘Het Huwelijkspact is een thriller van het genre waarin je het meeste te vrezen hebt van mensen die het dichts bij  staan.’

Ook verschenen er stukken in Opzij, Glamour, Margriet en Elsevier Juist.

Over het boek:

Jake en Alice zijn pasgetrouwd. Op de bruiloft ontvangt het stel een huwelijkscadeau van een van de cliënten van Alice; een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd Het Huwelijkspact, beter bekend als Het Pact.
Het doel van Het Pact is simpel: het gezond en intact houden van het huwelijk. En dat doen ze met succes; nog nooit is een deelnemend koppel gescheiden. De meeste regels klinken zinvol: neem altijd je telefoon op als je partner belt. Wissel maandelijks zorgvuldig gekozen cadeautjes uit. Plan vier keer per jaar samen een weekend weg.

Bespreek Het Pact met niemand.

Jake en Alice zijn aanvankelijk gecharmeerd van de bijbehorende chique feestjes, het idee onderdeel te zijn van een gemeenschap en hun alsmaar uitdijende netwerk van succesvolle en gelijkgestemde koppels.

Tot een van de twee de regels overtreedt.

De jonge geliefden staan op het punt onder ogen te zien dat Het Pact, net als het huwelijk, voor het leven is en tot het uiterste gaat om dat punt duidelijk te maken. Voor Jake en Alice verandert het huwelijk van hun dromen in hun grootste nachtmerrie.

Het Huwelijkspact is een duizelingwekkende psychologische thriller, met een enorme vaart geschreven en onvoorspelbaar tot het bittere einde.

Michelle Richmond (1970) is auteur van zes boeken, waaronder de New York Times-bestseller The Year of Fog. Verhalen van Richmond verschenen onder andere in The Wall Street Journal, Glimmer Train, Playboy en Best American Fantasy. Naast het schrijven doceert zij creative writing aan de universiteit van San Francisco en aan California College of the Arts. Het Huwelijkspact is verkocht aan 27 landen. De filmrechten van het boek zijn gekocht door 20th Century Fox.

‘Waarschuwing: dit boek houdt je de hele nacht wakker, terwijl je iedereen die je liefhebt begint te wantrouwen en alles wat je kent in twijfel trekt.’ Lisa Gardner, bestseller-thrillerauteur

‘Een onvervalste pageturner.’ Het Parool ****

‘Richmond weet er zo’n logisch en indringend verhaal van te maken, dat je met bonkend hart dóór moet lezen tot je weet hoe het afloopt.’ Vrij Nederland ****

‘Beklemmend.’ Elsevier ****