Happy ship Rotterdam

12,99

Meindert Fennema monsterde als achttienjarige aan op het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Hij maakte vier Caribische cruises en een wereldreis met het ‘happy ship’ SS Rotterdam. Hij leerde met vallen en opstaan het leven op een cruiseschip kennen.
Fennema neemt je mee op reis door de opkomende gayscene in New York, de Shell-wereld op Curaçao, de Griekse beschaving op de Akropolis, de verblindende schoonheid van het Suezkanaal en het bizarre nachtleven in Aden.
In Yokohama komt er een sluipmoordenaar aan boord: de Japanse griep die het leven volkomen ontregelt. In Honolulu mogen alleen de zieken en de doden van boord, wat leidt tot een opstand onder de passagiers.
In Happy ship Rotterdam laat Fennema zien wat er kan gebeuren als de sociale scheidslijnen aan boord poreus worden. De plot is net zo onverwacht als die van Jules Verne.

Meindert Fennema (1946) is emeritus hoogleraar politieke theorie. Hij schreef biografieën van Hans Max Hirschfeld (Man van het grote geld) en Geert Wilders (Tovenaarsleerling), en de roman Het slachthuis. Samen met Martijn Bolkestein schreef hij Dorpspolitiek. Waar is het lokale gezag?.


Meindert Fennema (1946-2023) was emeritus hoogleraar politieke theorie. Hij schreef biografieën van Hans Max Hirschfeld (Man van het grote geld) en Geert Wilders (Tovenaarsleerling), en de roman Het slachthuis. Samen met Martijn Bolkestein schreef hij Dorpspolitiek. Waar is het…
>

Details


Auteur(s) : Meindert Fennema
ISBN : 9789044651430
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 208
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2022

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven