Informatie

Zorg

Miquel Bulnes
Omvang
240 p.
Druk
14
Verschenen
01-05-15
Fonds
P - Nederlandse fictie


Mocht u nog van plan zijn ziek te worden en naar een hospitaal af te reizen: na het lezen van Zorg zult u nooit meer naar de lappenmand verlangen. Zorg is een moderne satire op de zorgsector en een genadeloze ontleding van de micromaatschappij die men ziekenhuis noemt; het ontroerende verhaal van een jonge chirurg in opleiding die zich staande tracht te houden in een ziekenhuis bevolkt door hypochonders, querulanten, borderliners, aanstellers en mensen die – tja, gewoon ziek zijn.
Zorg is een met vaart, humor en een overdosis aan realisme geschreven roman, die doet denken aan het beste werk van Jean-Philippe Toussaint en het dwarse antwoord is op dat van Ronald Giphart.

Miquel Bulnes (1976) studeerde geneeskunde in Utrecht en is tegenwoordig arts/onderzoeker. In 2003 debuteerde hij met Zorg, dat lovend werd ontvangen door pers en publiek. De vertaalrechten werden meteen verkocht aan Duitsland. Later verschenen zijn romans Lab en Attaque!

‘Deze roman is zo geslaagd door de humor, de stijl, de vorm waarin het verhaal is gegoten en de knappe wijze waarop het gevoel van hectiek wordt opgeroepen.’ Arie Storm, Het Parool

‘Een vermakelijke en vlot geschreven moderne zedenkomedie (…). De humor van Zorg zit ’m niet alleen in de verhalen van alledaagse waanzin, maar vooral in de herhaling. Bulnes toont zich een meester van de running gag (…). Stilistisch plaatst Bulnes zich ergens tussen Grunberg en Giphart.’ Pieter Steinz, NRC Handelsblad