Ik wil nog voortleven, ook na mijn dood!

25,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 30-09-2024

Tachtig jaar later is het verhaal van Anne Frank nog steeds bij iedereen bekend. Het Anne Frank Huis trekt elke dag duizenden bezoekers. Het Achterhuis blijft een van de meest indrukwekkende getuigenverklaringen van de Tweede Wereldoorlog. Maar hoe is het dagboek precies tot stand gekomen?
Anne Frank droomde ervan om ooit een beroemd schrijfster te worden. Haar vader Otto Frank, die als enige van de familie de oorlog overleefde, wilde de wens van zijn dochter vervullen en maakte van de publicatie van Annes dagboek zijn levenswerk. In 1947 verscheen Het Achterhuis in Nederland.
Vandaag de dag is het dagboek een van de meestgelezen boeken ter wereld; de impact die het sinds de naoorlogse periode heeft gehad is ongeëvenaard en ononderbroken. Het verhaal van het succes wordt echter gekenmerkt door obstakels en tegenslagen – en is grotendeels onbekend.
Thomas Sparr geeft in dit boek een inzichtelijk verslag van hoe het dagboek tot stand kwam, hoe het werd verspreid, hoe het over de hele wereld werd ontvangen en waarom het vandaag de dag nog steeds zo belangrijk is.

Thomas Sparr
(Hamburg, 1956) is schrijver, literatuurwetenschapper en editor-at-large bij de Duitse uitgeverij Suhrkamp. Hij woont in Berlijn.

‘Het boek van Sparr is geen vermoeiende opsomming van oplagecijfers. Hij gaat op zoek naar de verhalen die zich, vaak in het geheim, achter de publicatie afspelen: het debat over voorwoorden en rechthebbenden, toneelstukken en verfilmingen.’
Die Tageszeitung

‘Hoe konden de opnames van de dertien-, veertienjarige een wereldwijd succes worden? Met welke problemen kreeg Otto Frank te maken toen hij van het publiceren van de dagboeken zijn levenswerk maakte? Hoe is de kijk op het dagboek in de afgelopen decennia veranderd? Daar gaat Sparrs boek over.’
Frankfurter Allgemeine Zeitung


Thomas Sparr (Hamburg, 1956) is schrijver, literatuurwetenschapper en editor-at-large bij de Duitse uitgeverij Suhrkamp. Hij woont in Berlijn.
>

Details


Auteur(s) : Thomas Sparr
ISBN : 9789044656213
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 336
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven