Amsterdam, het water en de mensen

9,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 31-10-2024

Op 27 oktober 2025 is het 750 jaar geleden dat Amsterdam voor het eerst in een document is genoemd. Die dag staat centraal in Amsterdam, het water en de mensen, een dag die begon met bloed. Gabri van Tussenbroek en Ranjith Jayasena nemen de lezer in een uiterst toegankelijk verhaal mee naar de oevers van de Amstel in het jaar 1275. Amsterdam bestond op dat moment al langer. Maar wat was het voor plaats? Wat weten we over de mensen die er woonden en hoe hielden ze hun voeten droog? Waarom kregen de mensen hier een privilege van graaf Floris V? Hoe zat het ook alweer met Gijsbrecht van Amstel? En waarom is Amsterdam eigenlijk Amsterdam geworden? Amsterdam, het water en de mensen is geschiedschrijving in optima forma. Voor wie wil weten wat de oorsprong is van onze hoofdstad, is het verhaal van 1275 verplichte kost.
Gabri van Tussenbroek is bouwhistoricus. In 2023 publiceerde hij zijn magnum opus De houten eeuw van Amsterdam. Bouwen, werken en wonen in de middeleeuwse stad (1275-1578).
Ranjith Jayasena is archeoloog. Hij schreef onder meer Graaf- en modderwerk. Een archeologische stadsgeschiedenis van Amsterdam.

Over Graaf- en modderwerk:
‘Dit prachtig geïllustreerde boek is voor elke Amsterdamse inwoner interessant om zijn eigen stedelijke ondergrond te weten te komen.’
Amstelodamum

Over De houten eeuw van Amsterdam:
‘Je hoeft er niet voor in Amsterdam te wonen om het een buitengewoon interessant boek te vinden.’
Wim Daniëls, Max Magazine

‘Monumentaal werk.’
HP/De Tijd


Gabri van Tussenbroek is bouwhistoricus. In 2023 publiceerde hij zijn magnum opus De houten eeuw van Amsterdam. Bouwen, werken en wonen in de middeleeuwse stad (1275-1578).
>

Details


ISBN : 9789044657234
Taal : Nederlands
Uitvoering : Gebonden
Aantal pagina's : 120
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven