Angela Merkel

5,99

Angela Merkel is de machtigste politicus in de Europese Unie. Haar woorden wegen zwaar. Om wat voor crisis het ook gaat: de wereld kijkt naar de Duitse kanselier.
Maar Merkel opereert voorzichtig. De gepromoveerde natuurkundige uit de voormalige ddr houdt niet van grootse gebaren. Zij wikt en weegt en stelt besluiten uit, tot het moment dat zij zeker is van haar zaak.
De kiezers belonen Merkel voor die aanpak. Haar omzichtige optreden doet het land goed, vinden zij. Maar hoewel Angela Merkel dagelijks in het nieuws is en uitgebreid wordt geanalyseerd, blijft zij een raadsel. Niemand kent haar ware drijfveren.
Volgens haar critici is Angela Merkel een politicus zonder diepe overtuigingen: een ‘Teflon-Kanzlerin’ met wie je alle kanten op kunt. Zij zien Merkel als een opportunist, die slechts uit is op machtsbehoud. Zij vragen zich bovendien af of Angela Merkel voldoende leiderschap toont nu het Westen er een groot probleem bij heeft: de opkomst van een assertief, antiwesters Rusland.
In dit boek beschrijft Wierd Duk het geheim van Merkels succes. En hij onderzoekt de vraag: is Angela Merkel, de koningin van Europa, wel opgewassen tegen de machtshongerige Russische president Vladimir Poetin?

Historicus en journalist Wierd Duk is correspondent in Berlijn voor Nederlandse media. Hij schreef eerder het boek Poetin. Straatvechter bedreigt wereldorde.

De pers over Poetin:

‘Hoogst actueel en zeer verhelderend.’ Historisch Nieuwsblad
‘Helder historisch overzicht.’ nrc Handelsblad
‘Ideale leidraad voor lezers die nieuwsgierig zijn naar de baas in het Kremlin.’ De Standaard


Historicus en voormalig Ruslandcorrespondent Wierd Duk (1959) beschrijft de opkomst – en ondergang? – van de straatvechter uit Leningrad, die met zijn mars op Kiev de wereldorde definitief op zijn kop zet.
>

Details


Auteur(s) : Wierd Duk
ISBN : 9789035142572
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 152
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juli 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven