Bek dicht en dooreten

10,99

Na haar eindexamen weet Laura niet precies wat ze met de rest van haar leven wil. Ze weet alleen dat ze heel graag Engels wil leren spreken met een echte Britse tongval. Op aanraden van haar moeder wordt ze daarom au pair bij een joods gezin in Londen. Ze verheugt zich enorm op een jaar uitgaan en winkelen en is vastbesloten om van een toerist te veranderen in een echte Engelse.
Maar dat blijkt lastiger dan ze had gedacht. Hoe harder ze probeert erbij te horen, hoe meer Laura zich een buitenstaander voelt. In het gezin waar ze terechtkomt lijkt iedereen iets te verbergen en bovendien houdt de familie er strenge leefregels op na. Zo is een deel van het huis verboden terrein voor haar. Vanwege de hygiëne, zegt de vader die zijn tandartsenpraktijk aan huis heeft, maar Laura vermoedt dat er veel meer achter zit.
Deborah Klaassen zet met Bek dicht en dooreten! een nieuw genre in de Nederlandse literatuur neer. Ze doorspekt haar fijnzinnige, literaire proza met rauwe horror en zwarte humor. Het is een lichtvoetig verhaal dat zich toch keihard in je vastbijt. En je niet meer loslaat.

‘Getuigt van een levendige fantasie en gevoel voor humor. Een verfrissend nieuw geluid!’ Fay Weldon

‘Een zwart komisch verhaal vol verontrustende passages. Het is een van de meest originele, creatieve romans die ik ben tegengekomen.’ Matt Thorne, auteur van de voor de Man Booker Prize genomineerde roman Cherry

Deborah Klaassen (1984) studeerde filosofie en journalistiek in Leiden. Vervolgens volgde ze een master creative writing in Londen. Daar werd haar afstudeerscriptie Shut Up and Eat! uitvoerig geprezen door schrijfster Fay Weldon. Bek dicht en dooreten! is een bewerking van dit verhaal. Ze woont nog steeds in Londen, waar ze het leven leidt waar de hoofdpersoon uit haar boek zo op gehoopt had.


Deborah Klaassen (1984) studeerde filosofie en journalistiek in Leiden. Vervolgens volgde ze een master creative writing in Londen. Daar werd haar afstudeerscriptie Shut Up and Eat! uitvoerig geprezen door schrijfster Fay Weldon. Bek dicht en…
>

Details


Auteur(s) : Deborah Klaassen
ISBN : 9789044618020
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 208
Editie : 2e druk
Verschijningsdatum : januari 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven