Beknopte geschiedenis van Nederland

22,50

Wereldwijd geloven veel mensen dat Nederland een uniek land is. Dat heeft te maken met de onttrekking van veel land aan de zee, maar ook met de Nederlandse handelsgeest, de markante culturele erfenis, de religieuze diversiteit en een eeuwenoude traditie van tolerantie. Sinds de negentiende eeuw zien de Nederlanders ook zelf hun land als moreel voorbeeld, een land waarvan de morele superioriteit in buitenlands en binnenlands beleid een inspiratie kan zijn voor anderen. In recente jaren maakt het positieve zelfbeeld over Nederland plaats voor negatieve percepties, nu het land zich volgens velen in een identiteitscrisis bevindt.
James Kennedy, zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en zijn leven lang al geïnteresseerd en gespecialiseerd in de Nederlandse geschiedenis, is de perfecte auteur voor deze Beknopte geschiedenis van Nederland, van het vroegste begin tot nu. Hij beschrijft niet alleen de historische gebeurtenissen, maar plaatst deze ook in internationaal perspectief en vergelijkt ze met ontwikkelingen in andere Europese landen.

James C. Kennedy (Orange City, Iowa, 1963) is decaan van University College Utrecht, hoogleraar moderne Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en columnist van dagblad Trouw. Hij publiceerde onder andere Nieuw Babylon in aanbouw, Een weloverwogen dood en Bezielende verbanden. In 2021 schreef hij Aan het werk, het essay van de Maand van de Geschiedenis.

Een beknopte geschiedenis van Nederland geeft een breed overzicht van de prehistorie tot heden, waarbij politieke, sociale, economische, religieuze, culturele en topografische geschiedenis met elkaar verweven worden.’ de Volkskrant

‘Wie een hand- en leerzame inleiding tot de Nederlandse historie wil lezen, kan goed bij Kennedy terecht.’ Het Parool

‘Een aanrader voor in iedere boekenkast.’ Historisch Nieuwsblad

‘Kennedy doet meer dan alleen maar samenvatten wat van belang is.’ Nederlands Dagblad


James Kennedy is hoogleraar moderne Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en columnist voor Trouw. Hij publiceerde onder andere Nieuw Babylon in aanbouw, Een weloverwogen dood, Bezielende verbanden en Een beknopte geschiedenis van Nederland.
>

Details


Auteur(s) : James C. Kennedy
ISBN : 9789035133358
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 424
Editie : 10e druk
Verschijningsdatum : september 2021

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven