14,99

Wat niemand had verwacht, gebeurde toch. Het leger in Myanmar (voorheen Birma) zette een transitie in gang die een van ’s werelds oudste dictaturen in een democratie moest veranderen. Na vijftig jaar repressie kwam er een nieuwe grondwet en werden er democratische verkiezingen georganiseerd. Westerse diplomaten en bedrijven stortten zich direct op de herboren Zuidoost-Aziatische natie. Maar hoe democratisch is het nieuwe Myanmar? Birmese lente is een ooggetuigenverslag van dit historische keerpunt en de worsteling van Myanmar met zijn repressieve verleden. Hans Hulst sprak met vrijwel alle betrokkenen – van politieke gevangenen tot voormalige juntaleden – en vervatte zijn ervaringen en ontmoetingen in een informatief boek dat leest als een spannend reisverhaal.

Hans Hulst (1974) is journalist. Hij woont in Myanmar en schreef onder meer voor De Groene Amsterdammer, ad en De Standaard. Ook deed hij verslag vanuit Myanmar voor VRT 1 en BNR Nieuwsradio.

‘Hans Hulst geeft in zijn verhalen een heldere en vaak onbekende inkijk in de nog zo gesloten samenleving van Birma.’ Ellen van Dalen, Bureau Buitenland/VPRO

Over In de schaduw van de generaals:

‘Hulst heeft knap werk geleverd. In zijn woorden voel je de troosteloosheid, ruik je de angst.’ De Standaard


Hans Hulst (1974) is journalist. Hij woont in Myanmar en schreef onder meer voor De Groene Amsterdammer, AD en De Standaard. Ook deed hij verslag vanuit Myanmar voor VRT 1 en BNR Nieuwsradio.
>

Details


Auteur(s) : Hans Hulst
ISBN : 9789035141445
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 272
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juli 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven