Bloed, zaad en tranen

7,99

De medewerkers van de afdeling c5 van het zojuist geopende Belle van Zuylen Medisch Centrum te Leidsche Rijn leveren strijd voor het leven en tegen de dood, maar soms vechten ze elkaar de tent uit. De tijden veranderen. Steeds meer vrouwelijke chirurgen nemen de plaats in van hun mannelijke machocollega’s. De Raad van Bestuur kiest nadrukkelijk partij voor de moderne opvattingen van de snijdende vrouwen. Het is even wennen voor de oude garde en voor de haantjes van c5.

Na de bestsellers Zadelpijn, Het Verwende Nest en Koninginnenrit schetst Van Sambeek in Bloed, zaad en tranen een realistisch, ontroerend en geestig beeld van het reilen en zeilen binnen de dynamische wereld van een ziekenhuis. De collegiale sfeer tussen de artsen wordt getekend tegen de achtergrond van het thuisfront. Ook daar is het niet altijd rozengeur en maneschijn.
Spoedgevallen, toewijding, jaloezie, nachtdiensten, achterklap, gewenste en ongewenste intimiteiten, medische missers, en veel bloed, zweet en tranen: medici zijn net mensen.

Over Zadelpijn en ander damesleed:

‘Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend en niet altijd per definitie vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.’ de Volkskrant

‘Vlot, direct en uitdagend.’ HP/De Tijd

‘Herkenbaar voor de doelgroep.’ NRC Handelsblad


Na de duobestsellers Zadelpijn en ander damesleed en Het verwende nest, schreef de helft van het illustere duo Liza van Sambeek de soloromans Stormvleugels, Koninginnenrit en Bloed, zaad en tranen.
>

Details


Auteur(s) : van Sambeek
ISBN : 9789044618013
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 336
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven