22,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 30-09-2024

Welkom op de camping van Maartje Wortel
Rommelig als het leven zelf
Eerlijk, grappig, onnavolgbaar
Na een onverwachte gebeurtenis besluit Victorien een camping over te nemen van twee zussen, die met de koop akkoord gaan op voorwaarde dat zij in het huis op het terrein mogen blijven wonen. Wat volgt is een parade van campinggasten: een jongen met een uitlaatservice, een klimaatvluchteling, een crimineel die zijn organisatie runt vanuit een caravan, een beroemdheid die vlucht voor de roddelpers, een militair met PTSS, een jonge vader met relatieproblemen. En dan zijn er natuurlijk de zussen. In Camping toont Maartje Wortel de maatschappij en de mens in al hun facetten. Wat voor de één een vakantie is, is voor de ander bittere noodzaak. De gasten op de camping hebben niets met elkaar van doen en zijn tegelijkertijd tot elkaar veroordeeld. Het is een tijdelijk onderkomen, want ze kunnen altijd weer weg, toch?
Zelf hield Victorien niet van kamperen. Ze was allergisch voor gras. Toch huilde ze liever vanwege gras dan door liefdesverdriet. Iedereen zei: liefdesverdriet gaat over. Dat was een leugen. Bij haar niet. Het ging niet over. Ze hield haar trouwring om. Tijdens haar huwelijk had ze de trouwring amper gedragen, maar nu ze Ode kwijt was, was ze gehecht geraakt aan de ring. Ode kon dan bij haar weggegaan zijn, zij was niet weg bij Ode.
Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze studeerde beeld en taal aan de Rietveld Academie. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de kenmerkendste van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs. Haar roman IJstijd werd onderscheiden met de BNG Bank Literatuurprijs. Haar laatste boeken Dennie is een star en De groef werden met veel lof onthaald. Begin dit jaar debuteerde Wortel met een theatertekst voor Orkater.
Over IJstijd:
‘Meesterlijke roman. Humoristisch en slim.’
De Morgen *****
Over Er moet iets gebeuren:
‘Maartje Wortel toont haar personages in al hun naaktheid en aandoenlijkheid en legt de pijn van het mens zijn bloot. Ze stopt humor in haar proza houdt de toon licht en af en toe overrompelt ze ons met een schitterend beeld of een spitse bedenking. En er is altijd hoop.’
Het Parool ****
Over De groef:
‘Levendig en relativerend. Fris en subtiel verwoord.’
Trouw


Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze studeerde beeld en taal aan de Rietveld Academie. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de kenmerkendste van haar generatie. Voor haar debuut Dit is…
>

Details


Auteur(s) : Maartje Wortel
ISBN : 9789044654929
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 240
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven