11,99

De firma is een onthullende geschiedenis over consultancy op het hoogste niveau. McKinsey & Company, opgericht in 1926, is al decennia het toonaangevende consultancybureau ter wereld en was en is zeer belangrijk voor onder meer het Amerikaanse, Duitse en Nederlandse bedrijfsleven. McKinsey hielp de barcode ontwikkelen, en drong door tot in het Witte Huis en Downing Street 10. De consultants van McKinsey & Company hebben een vernieuwende structuur geïntroduceerd binnen overheden, bedrijven en instituties die zorgde voor een wereldwijde verspreiding van het Amerikaanse kapitalisme.
Tegelijkertijd kan McKinsey worden geassocieerd met een lange lijst grote fouten. Zo speelde de firma een opvallende rol bij de veelbesproken ondergang van Enron en bij de grote bankencrisis. En dan was er nog de zaak-Rajat Gupta, ooit managing director van McKinsey maar nu in de gevangenis wegens een schandaal rond handel met voorkennis.
In De firma ontrafelt een van Amerika’s beste financieel journalisten hoe McKinsey & Company bij zo veel bedrijven binnen heeft weten te dringen. McDonald laat zien hoe een van de meest prestigieuze, invloedrijkste en tegelijk geheimzinnigste bedrijven van de wereld opereert.

Duff McDonald, voorheen werkzaam bij Goldman Sachs, is een New Yorkse journalist die onder meer schrijft voor The New York Observer, Time, Esquire en Newsweek.

De firma biedt een fascinerende blik achter het succes van het bedrijf. (…) Het boek onderzoekt de opmerkelijke en intrigerende breuk tussen de adviezen die McKinsey geeft en de uiteindelijke resultaten.’ The New York Times

‘Ik heb het gelezen. Het is een goed boek. Ook wij maken fouten, soms hele grote.’ Dominic Barton, managing partner van McKinsey & Company


Duff McDonald, voorheen werkzaam bij Goldman Sachs, is een New Yorkse journalist die onder meer schrijft voor The New York Observer, Time, Esquire en Newsweek.
>

Details


Auteur(s) : Duff McDonald
ISBN : 9789035140189
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 392
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven