22,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 01-11-2024

Een avonturenroman over wie en wat er werkelijk schuilging achter de mysterieuze uitgeverij Albatross en een prachtig pleidooi voor het eeuwige belang van het boek.

De dromenhandelaar opent in Londen, 2020. Tijdens een verblijf in een gentlemen’s club stuit Cornelis van den Berg op wat een misverstand lijkt te zijn over de ontstaansgeschiedenis van uitgeverij Penguin. Allen Lane, bedenker van de iconische oranje pocket, staat te boek als de man die in 1935 een leesrevolutie veroorzaakte. Maar is dat wel terecht? Een stervende Nederlandse kunstenaar fluistert Van den Berg in dat achter de grootste uitgeverij van de wereld een goed verborgen geschiedenis schuilgaat van diefstal en bedrog. De zoektocht die volgt voert Van den Berg door Frankrijk en Italië naar een nazaat van de mysterieuze uitgever John Holroyd-Reece, die kennelijk een boegbeeld was in de boekenwereld van de jaren dertig en daarna onder controversiële omstandigheden verdween.
De dromenhandelaar is een avonturenroman die de lezer meeneemt naar eeuwenoude landhuizen en excentrieke aristocraten, maar vooral ook vragen oproept over de rol van de literatuur in de moderne tijd. Een pleidooi voor het boek in een tijd van stijgende spanningen en polarisatie.

Cornelis van den Berg (1975) debuteerde in 2011 met Het complot, zijn veelgeprezen boek over het ontstaan van dagblad De Pers. Een jaar later volgde zijn roman Dromers. Momenteel is hij werkzaam als uitgever bij de Engelse uitgeverij Butterfield Press.

Over Dromers:

‘Dromers is een fenomenaal geschreven roman.’
Quote

Over Het complot:

‘Het complot is een geweldig boek. Het is messcherp, geestig, soms onbegrijpelijk en bovenal nietsontziend eerlijk.’
De Volkskrant

‘Zo goed geschreven dat het leest als een roman.’
Nederlands Dagblad

‘Het is een intrigerend verhaal en Van den Bergs filosofische beschouwingen op de krantenwereld zijn ronduit onderhoudend.’
Reformatorisch Dagblad


Cornelis van den Berg (1975) debuteerde in 2011 met Het complot, zijn veelgeprezen boek over het ontstaan van Dagblad De Pers.
>

Details


ISBN : 9789044639575
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 296
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : november 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven