De Dwaas van Palmyra

10,99

Het is de eerste eeuw na Christus. In de haven van Adramyttium in Klein-Azië stapt Damis, misleid door de mist, op een Egyptisch zeilschip. Hij vertelt de overige schepelingen dat hij de leerling is van Apollonius van Tyana, de beroemdste wijsgeer van zijn tijd. De aantekeningen over zijn leven met Apollonius die hij vijftien jaar lang heeft bijgehouden raken onderweg echter beschadigd. Een van zijn reisgenoten, de mysterieuze Agathanassa, biedt aan hem te helpen ze te reconstrueren aan de hand van de overgebleven papyrusfragmenten en herinneringen. Dag na dag vertelt Damis haar over zijn omzwervingen met Apollonius. Maar wie is Agathanassa nu eigenlijk? En wie is de dwaas die schijnbaar doelloos door alle verhalen heen zwerft?

Jan van Aken debuteerde in 2000 met de historische roman Het oog van de Basilisk, die zeer lovend werd ontvangen. Daarna verschenen onder meer De valse dageraad, dat ook international een groot succes is, en de bejubelde historische roman De Afvallige.

‘Van Aken is een van de beste schrijvers van Nederland.’ Bert Wagendorp

‘Van Aken is een elegant stilist, die zijn heldere zinnen en alinea’s met onderkoelde humor smeert.’ NRC Handelsblad


Jan van Aken (1961) debuteerde in 2000 met de historische roman Het oog van de Basilisk, die zeer lovend werd ontvangen. Daarna verschenen onder meer De valse dageraad, dat ook internationaal een groot succes is,…
>

Details


Auteur(s) : Jan van Aken
ISBN : 9789044627787
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 288
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juni 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven