11,99

Pia de Jong vertrok in de zomer van 2012 met haar man Robbert Dijkgraaf en hun drie kinderen naar Princeton (VS). De Jong schreef al regelmatig over haar leven in Nederland; nu moest ze bijna noodgedwongen haar blik richten op een totaal ander land en een andere cultuur – een cultuur die wij hier denken te kennen, maar die toch elke dag verschillend blijkt.
Flessenpost is een boek waarin De Jong haar observaties van Nederland afwisselt met haar Amerikaanse ervaringen. Op ludieke wijze vergelijkt ze beide landen, maar veel vaker nog ontdekt ze een onderliggende overeenstemming die haar verbaast en ontroert.
In Nederland zijn weinig schrijvers die zo open en eerlijk schrijven over familie, liefde, ouderdom en vriendschap als Pia de Jong. In Amerika al evenmin.
Flessenpost is een boek over vergeten en herinneren, pech en geluk, achterlaten en ontmoeten.

Pia de Jong (1961) debuteerde in 2008 met de aangrijpende roman Lange dagen, waarvoor ze de Gouden Uil Prijs van de Lezer kreeg. In 2010 volgde Dieptevrees. Zij publiceert onder meer in Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en The Washington Post.

Over Lange dagen:

‘Een meeslepend debuut, Nederland heeft er een schrijver bij.’ HP/De Tijd

‘Wat een debuut! Een magnifieke geladenheid, die in elke scène, elk gesprek, elke waarneming, elke zin schuilt.’ Jeroen Vullings, Vrij Nederland

Over Dieptevrees:

‘Een verrassend boek.’ Vrij Nederland


Pia de Jong (1961) debuteerde in 2008 met de aangrijpende roman Lange dagen, waarvoor ze de Gouden Uil Prijs van de Lezer kreeg. In 2010 volgde Dieptevrees. Over haar leven in Princeton (vs), waar zij…
>

Details


Auteur(s) : Pia de Jong
ISBN : 9789044626841
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 264
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juli 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven