16,99

Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: total-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen.
De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.
Het Gouden Ei (1984), de klassieker van Tim Krabbé, werd tweemaal verfilmd: in Nederland als Spoorloos (1988) en in de Verenigde Staten als The Vanishing (1993). Het boek werd wereldwijd vertaald en er werden meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht.
‘Een fascinerend verhaal, uitstekend geschreven, met goed getimede informatie en virtuoze tempowisselingen. Een juweeltje.’
NRC

‘Een verpletterende oefening in psychologische horror. Deze bedrieglijk eenvoudige roman verkoopt de lezer een dreun die hem doet duizelen.’
Publisher’s Weekly

‘Een meesterwerkje.’
Algemeen Dagblad

‘Tim Krabbés slimme psychoroman is een meesterwerk.’
Frankfurter Rundschau

‘Subtieler, suggestiever, spannender blik in de afgronden van de ziel is niet mogelijk.’
Stadtblatt Osnabrück


Tim Krabbé is de auteur van bestsellers als Het Gouden Ei, De Renner, De Grot en Marte Jacobs, die ook internationaal succesvol zijn. Verschillende van zijn boeken werden verfilmd.
>

Details


Auteur(s) : Tim Krabbé
ISBN : 9789044643947
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 104
Editie : 64e druk
Verschijningsdatum : september 2019

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven