Het Haagse ravijn

22,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 31-10-2024

CDA en PvdA: ze moeten vechten om te overleven. Maar ooit waren het trotse volkspartijen die bepaalden hoe Nederland eruit moest zien. Tot het kanteljaar 2010. Toen viel het laatste kabinet met CDA en PvdA in de hoofdrol in ruzie uiteen.
De afgelopen dertig jaar probeerde de ene na de andere politieke leider de neergang tegen te houden. Maar uiteindelijk stortten beide partijen toch in het Haagse ravijn.
Gijs Korevaar en Ruud Slotboom beschrijven van binnenuit hoe dat is gebeurd. En ze kijken terug met hoofdrolspelers: hoe hebben zij de teloorgang van hun partij beleefd? En wat deed het met hen? Blijft de vraag: is er voor CDA en PvdA nog wel een toekomst als volkspartij?
Gijs Korevaar en Ruud Slotboom zijn beiden historicus. Ze werkten jarenlang op het Binnenhof. Korevaar als journalist bij het AD en de Haagsche Courant, daarna als voorlichter op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Slotboom als journalist bij de NOS, later als voorlichter op het ministerie van Financiƫn en bij de PvdA.


Gijs Korevaar is historicus. Hij werkte jarenlang op het Binnenhof als journalist bij het AD en de Haagsche Courant, daarna als voorlichter op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
>

Details


ISBN : 9789044654325
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 272
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven