Hamburgers in het Paradijs

27,50

Mag je nu wel of niet een hamburger eten? Of is dat sowieso slecht, net als met ander vlees? Of kan het wel eenmaal per week, of als hij van een lokale koe komt? En hoe zit het dan met het alternatief, de sojaburger? Of met vis?
Meer dan ooit zijn we in verwarring over voedsel. In dit magnum opus van Louise O. Fresco komen alle thema’s samen: de geschiedenis van ons voedsel, de overgang van schaarste naar overvloed, de uitbreiding van de landbouw en visserij en het verlies van de natuur, de opkomst van de supermarkten, de moderne technologie inclusief genetische modificatie en onze obsessie met gezondheid en identiteit.
In onze verwarring zitten morele oordelen en diepe verlangens, vooral naar een paradijs waar voedsel zonder inspanning en schade aan het milieu beschikbaar is. Het is een bewijs van de enorme kracht en compleetheid van dit boek, dat ook in het Engels en Frans is vertaald, en dat na zeven jaar nog volledig relevant en actueel is.

Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad.

Over Hamburgers in het paradijs:

‘Fresco geeft ons hoop.’
Johannes van Dam, Elsevier

‘Een encyclopedische analyse van de hedendaagse voedselproblematiek die tot nadenken stemt.’
The Wall Street Journal

‘Fresco pakt gevoelige kwesties één voor één aan, met respect voor de emoties, maar ook met nuance.’
Trouw


Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Zij publiceerde eerder onder andere Hamburgers in het paradijs en de romans De kosmopolieten, De utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs) en De idealisten.
>

Details


Auteur(s) : Louise O. Fresco
ISBN : 9789035145245
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 552
Editie : 10e druk
Verschijningsdatum : juni 2019

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven