21,99

Van de iconische klassieker Het heelal zijn inmiddels over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht. Hawking gaf met dit boek een enorme impuls aan het wetenschappelijk onderzoek naar de micro- en macrokosmologie. Hij wordt alom beschouwd als een van de grootste voortzetters van het werk van Einstein en verwierf grote vermaardheid door zijn model voor zwarte gaten.
In deze geïllustreerde editie van Hawkings beroemde werk maakt hij zijn revolutionaire en fascinerende theorieën toegankelijk voor een breed publiek. In opmerkelijk heldere taal geeft Hawking een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van het heelal.

Natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking (1942), verbonden aan Cambridge, wordt beschouwd als een van de briljantste theoretische natuurwetenschappers sinds Albert Einstein. Hoewel hij door ALS al jarenlang tot volstrekte invaliditeit is veroordeeld, blijft hij onverminderd actief in zijn vakgebied. Met de bestsellers Het heelal en Een korte geschiedenis van de tijd werd hij wereldberoemd.

In 2015 werd een film over zijn leven gemaakt, The Theory of Everything, met in de hoofdrollen Eddie Redmayne (Les Misérables, Elizabeth), Felicity Jones (The Invisible Woman, The Amazing Spider-Man 2) en Emily Watson (Anna Karenina, War Horse).

‘Hawking streeft naar niet minder dan het volledig beschrijven en begrijpen van het heelal.’ NRC Handelsblad

‘Stephen Hawking, briljante geest in een verlamd lichaam.’ Gerard ’t Hooft, Het Parool

‘Je stelt je voor dat wanneer Einstein een boek voor leken had geschreven, het er zo zou hebben uitgezien.’ Newsday


Stephen Hawking (1942), natuurkundige, kosmoloog en wiskundige, schreef eerder onder meer de internationale bestsellers Het heelal en Een korte geschiedenis van de tijd en zijn ontroerende autobiografie Mijn kleine geschiedenis. Hij werd beschouwd als een…
>

Details


Auteur(s) : Stephen Hawking
ISBN : 9789035143159
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 272
Editie : 44e druk
Verschijningsdatum : januari 2015

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven