Herinneringen aan Anne Frank

22,50

‘Het blijkt, dat Miep haar onderduikers geen minuut uit haar gedachten kan zetten…’ Op 8 mei 1944 schreef Anne Frank deze regels in haar dagboek over de bescheiden maar heldhaftige Miep Gies. Meer dan twee jaar lang riskeerde zij, samen met haar man Henk, haar leven om de familie Frank van voedsel, nieuws en troost te voorzien toen ze zaten ondergedoken in het Achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht.

In Herinneringen aan Anne Frank beschrijft Miep Gies het leven voor en tijdens het verblijf in het Achterhuis, en de tragische dag waarop haar onderduikers in handen van de vijand vielen.

Miep Gies (1909-2010) was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Ze hielp de familie Frank onderduiken in het Achterhuis en overhandigde Otto Frank na de oorlog de dagboeken van zijn dochter Anne Frank.

‘Indrukwekkend opgeschreven herinneringen.’
de Volkskrant

‘Ontegenzeggelijk een waardevolle aanvulling op wat Anne Frank geschreven heeft.’
NRC


Miep Gies werd in februari 2009 honderd jaar. Deze mijlpaal was de aanleiding tot deze heruitgave van haar gedenkschrift, nu met een nieuw, door haarzelf geschreven nawoord. Herinneringen aan Anne Frank is een waardevolle aanvulling…
>

Details


ISBN : 9789044652840
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 256
Editie : 18e druk
Verschijningsdatum : april 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven