Hoe zit het nu echt met antidepressiva

12,99

Ruim een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Hoe heeft het zover kunnen komen? Staat onze psychische gezondheid onder druk door de alsmaar toenemende stress? In Hoe zit het nu echt met antidepressiva proberen psychiater Christiaan Vinkers en apotheker Roeland Vis het echte verhaal boven tafel te krijgen. Ze onderzoeken hoe een depressie in ons brein ontstaat, of er sprake is van een depressie-epidemie, en verklaren de snelle opkomst van de antidepressiva. Heeft de farmaceutische industrie ons depressies aangepraat of juist geholpen met steeds betere behandelingen? En vormen lsd en paddo’s de basis voor een nieuwe generatie antidepressiva? Vinkers en Vis zoeken tot op de bodem uit hoe goed antidepressiva werken, wat de bijwerkingen zijn, maar ook hoe je er weer mee kunt stoppen. Geen twijfel dat je na het lezen van dit boek weet hoe het écht zit met antidepressiva.

Roeland Vis (1981) is ziekenhuisapotheker in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht.
Christiaan Vinkers (1980) is psychiater en onderzoeker bij het Amsterdam UMC en doet onderzoek naar antidepressiva, stress en veerkracht. Hij is lid van de Raad Medische Wetenschappen van de KNAW.
Eerder schreven zij samen Even slikken (2017), dat de basis vormde voor deze ingrijpende herziening.

Over Even slikken:

‘Mythen en taboes rond antidepressiva ontmaskerd. (…) Een noodzakelijk betoog.’
NRC Handelsblad [vier ballen]

‘Een nuchtere, helder geschreven analyse van alles wat met antidepressiva te maken heeft.’
Het Parool****


Christiaan Vinkers (1980) is psychiater en hoogleraar Stress en veerkracht bij het Amsterdam UMC. Hij is lid van de Raad Medische Wetenschappen van de KNAW. Eerder schreef hij samen met Roeland Vis Hoe zit het…
>

Details


ISBN : 9789044648812
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 272
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2021

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven