Killer in het Kremlin

15,99

Al dertig jaar trekt de Britse journalist John Sweeney langs de brandhaarden en corrupte regimes van de wereld. Hij was onder andere in Kosovo, Zimbabwe, Noord-Korea en de scientologykerk, maar vooral in Rusland. In Killer in het Kremlin neemt Sweeney ons aan de hand van de bomaanslagen op Russische flatgebouwen in 1999, de bloederige Russische acties in Tsjetsjenië, de annexatie van de Krim en zijn confrontatie met Poetin na de aanslag op de MH17 mee naar de gebombardeerde steden en dorpen van Oekraïne.
Vanuit zijn standplaats Kiev spreekt hij met kenners en ooggetuigen. We proeven de moed van het Oekraïense verzet en de dapperheid van de Russische oppositie, en de radeloosheid en woede van de bevolking. Bovenal is Killer in het Kremlin een angstaanjagend relaas over de onstuitbare opkomst van de man die begon als spion en eindigde als despoot: Vladimir Poetin. Een even spannend als gruwelijk boek.

John Sweeney (1958) is een schrijver en journalist die in meer dan tachtig landen verslag deed en doet van oorlogen, rampen en dictaturen. Hij schreef verschillende boeken, waaronder The Church of Fear. Inside the Weird World of Scientology en North Korea Undercover.

‘Dit roekeloze boek is een furieuze aanval op de Russische president. Killer in het Kremlin volgt Poetins bloederige carrière: een leven bezaaid met lijken.’
The Times

‘Een buitengewoon vooruitziend en fascinerend boek.’
BBC Radio 5


John Sweeney (1958) is een schrijver en journalist die in meer dan tachtig landen verslag deed en doet van oorlogen, rampen en dictaturen. Hij schreef verschillende boeken, waaronder The Church of Fear. Inside the Weird World…
>

Details


Auteur(s) : John Sweeney
ISBN : 9789044653557
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 360
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juni 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven