15,99

Het Latijn een dode taal? Integendeel. Het is een springlevende taal, waarin prachtige, spannende, liefdevolle en scabreuze verhalen en gedichten zijn geschreven. Maar ook is het een ingewikkelde taal, die niet zomaar aangeleerd kan worden, waardoor er slechts weinigen zijn die van al dat moois in de oorspronkelijke vorm kunnen genieten.

Dat kan anders. Daarom is er nu Latijn voor beginners, voor absolute beginners én voor diegenen die hun weggezakte kennis van het Latijn willen opfrissen. In dit boek wordt de lezer op praktische en humoristische wijze ingewijd in de geheimen van de oude taal. Latijn voor de lol dus, maar serieus genoeg om de lezer in staat te stellen de Carmina Burana (dertiende eeuw) mee te lezen, de teksten op het tapijt van Bayeux (elfde eeuw) te kunnen volgen en enkele gedichten van Catullus (eerste eeuw voor Christus) te begrijpen.

Naast de introductie in de Latijnse taal bevat het boek informatieve passages over de Romeinse geschiedenis en over leven en cultuur ten tijde van het Romeinse Rijk. Gaandeweg wordt duidelijk in welke mate wijzelf – in onze taal en in ons denken – schatplichtig zijn aan die bewogen periode uit de wereldgeschiedenis.


Peter Jones is een bekend popularisator van de klassieke talen. Hij schreef onder andere de succesvolle werken Oudgrieks voor beginners (2000) en Latijn voor beginners (2000).
>

Details


Auteur(s) : Peter Jones
ISBN : 9789035131033
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 192
Editie : 23e druk
Verschijningsdatum : oktober 2006

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven