De Leegte voorbij

13,99

Met Esther van Fenema en Joost Röselaers in gesprek over een nieuw verhaal dat ons verbindt.

De afgelopen decennia zijn we in Nederland in buitengewoon rap tempo geseculariseerd. Binnen twee generaties namen wij afscheid van dikwijls als onderdrukkend en patroniserend ervaren kerken en zuilen. Dat heeft een ongekende vrijheid opgeleverd om te worden wie je wilt zijn. De keerzijde van de bevrijding van religies en ideologieën is een leegte die op het persoonlijke en maatschappelijke vlak gevoeld wordt. Er is geen verhaal meer dat ons met elkaar verbindt en dat zin en samenhang biedt, want iedereen heeft zijn of haar eigen waarheid. We voelen ons hoogstens nog verbonden binnen onze eigen ‘bubbel’. We stemmen op partijen die onze eigen belangen verdedigen, we zijn solidair met mensen die op ons lijken. In De leegte voorbij gaan psychiater Esther van Fenema en theoloog Joost Röselaers op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal. Met geëngageerde denkers van zeer diverse achtergronden spreken zij over de bouwstenen van een verhaal dat ons met elkaar verbindt. Wat wordt ons narratief voor de komende decennia? Weg uit de leegte, op zoek naar nieuwe vormen van zin en verbondenheid.

Esther van Fenema is psychiater en auteur. Daarnaast is zij regelmatig te gast in de landelijke media als opiniemaker, waarbij ze het morele debat graag scherp voert. Eerder verschenen van haar bij Prometheus Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn? en Het verlaten individu.

Joost Röselaers is theoloog en predikant van Vrijburg Amsterdam. Hij is columnist van onder andere Het Financieele Dagblad en Volzin. Tot 2021 was hij hoofdredacteur van Idee, het tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlo Stichting.


Esther van Fenema is psychiater, auteur en violiste. Ze combineert haar expertise in de psychiatrie met kunst en schrijft over mentale gezondheid. Ze treedt regelmatig op in de media als opiniemaker, waarbij ze het morele…
>

Details


ISBN : 9789044654455
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 304
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven