Een Maand in Managuay

13,99

Een roman over ambitie, vriendschap, liefde en de Fuego Infierno Volcánico, de heetste chilipeper ter wereld

Stef Beckers is student in Utrecht. Na een college Spaans doet zijn hoogleraar hem een aanbod: wil hij misschien een maand in Managuay studeren? Managuay is de laatste militaire dictatuur van Zuid-Amerika en een land waar alle clichés tot leven komen. Elke dag is het veertig graden, de tequila gaat in halveliterblikken over de toonbank en bij verkeersongelukken overlijden vooral overstekende lama’s en mariachiorkesten. Maar Stef wil journalist worden en hoopt in Managuay op een Grote Primeur. Mooi zo, antwoordt de hoogleraar – zou hij dan een pakketje willen meenemen voor een vriend? Eenmaal in Zuid-Amerika belandt Stef in een web van intriges, bevolkt door besnorde militairen, maoïstische rebellen, gevluchte nazi’s, een cynische correspondent en een lokale schone. Wie kan hij vertrouwen?

Een maand in Managuay is een even spannende als geestige roman, gesitueerd in een land als de mensheid zelf: vol schoonheid en drek. Voor de fans van Narcos, Indiana Jones, de J. Kessels-romans van P.F. Thomése, Monty Python en Fargo.

Roger Abrahams (Venlo, 1977) is historicus en journalist voor de VARAgids. Hij heeft door heel Latijns-Amerika gereisd, maar Managuay kent hij het best.

‘De meeste romans gaan over een paar fictieve personages waar doorgaans geen land mee te bezeilen valt. Roger Abrahams heeft een compleet land geschapen, waar alle mogelijke menselijke trekjes te vinden zijn.’
Jan van Mersbergen


Roger Abrahams (1977) is historicus en journalist voor de VARAgids. Hij heeft door heel Latijns-Amerika gereisd, maar Managuay kent hij het best.
>

Details


Auteur(s) : Roger Abrahams
ISBN : 9789044654875
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 336
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : februari 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven