De Man in de Amstel

22,50

Amsterdam, november 1948. De angst voor de Sovjet-Unie groeit. Overal in de wereld lijkt het communisme in opmars. Nederland heeft bovendien ook zo zijn eigen problemen. De oorlog tegen de Republik Indonesia duurt voort, ondanks de inzet van tienduizenden militairen. Ook in economisch opzicht houdt het allemaal niet over. De Amerikanen zijn begonnen met de levering van Marshallhulp, maar daar is nog niet veel van te merken.
Ondertussen begint de praktijk van advocaat Bob de Winter een beetje te lopen, ook al betreft het vaak saai werk. Dan wordt in de Amstel het lichaam van een man gevonden. De weduwe vraagt De Winter om uit te zoeken wat er is gebeurd. De politie gaat uit van een ongeval, of zelfmoord, maar zij vertrouwt het niet. Als De Winter aan de slag gaat, stuit hij op een muur van stilzwijgen. Niemand wil iets met de zaak te maken hebben. En De Winter begrijpt al snel waarom. De man in de Amstel had meer geheimen dan zijn lidmaatschap van de CPN.

Duco Hellema is emeritus hoogleraar geschiedenis. Hij publiceerde verscheidene boeken over de Koude Oorlogsperiode. De man in de Amstel is de tweede Bob de Winter-thriller. Eerder verscheen Rendez-vous in Praag.

Over Rendez-vous in Praag:

‘Een vaardige thriller (…). Hellema heeft oog voor detail, voor het Amsterdam van 1948. In dat geslaagde decor heeft Hellema zijn held losgelaten. Benieuwd naar het vervolg.’
Het Parool

‘Een prachtig tijdsbeeld van naoorlogs Amsterdam.’
Beatrice de Graaf

‘Een echte pageturner.’
Doorbraak.be


Duco Hellema (1950) is emeritus hoogleraar geschiedenis. Hij publiceerde verscheidene boeken over de Koude Oorlogsperiode, onder meer over de Hongaarse Revolutie, de oliecrisis en de jaren zeventig. Zijn meest recente boek, Dat hadden we nooit…
>

Details


Auteur(s) : Duco Hellema
ISBN : 9789044654646
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 288
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven