De Meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren

27,50

Amazon, ooit begonnen als onlineboekhandel, groeide in twintig jaar uit tot een van de bekendste techreuzen ter wereld. Het door Jeff Bezos opgerichte bedrijf verkoopt wereldwijd producten, heeft een streamingdienst en ontwikkelt zelf technologie. Amazon wint in steeds meer sectoren terrein en dringt steeds dieper door tot in de wortels van onze samenleving.
Nu het bedrijf steeds meer monopolistische kenmerken vertoont, kunnen overheden het niet langer negeren en komen ze er langzamerhand achter dat ze tegenover een nietsontziende tegenstander staan op een beangstigend nieuw speelveld.
In De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren legt de bekroonde journalist van The Wall Street Journal Dana Mattioli de tomeloze hebzucht van Amazon bloot. Ze onthult onbekende kanten van het bedrijf en zijn beruchte oprichter, Jeff Bezos. Meedogenloos, competitief en alles vertrappend wat hem afhoudt van zijn doel: absolute heerschappij over de markt.
Dana Mattioli is journalist voor The Wall Street Journal. Ze schrijft sinds 2019 onderzoeks- en hoofdartikelen over Amazon. Ze was finalist voor de Pulitzerprijs voor onderzoeksjournalistiek en heeft nog diverse andere belangrijke journalistieke prijzen gewonnen. De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren


Dana Mattioli¬†is journalist voor de Wall Street Journal. Ze schrijft sinds 2019 voorpaginanieuws over Amazon en was finalist voor de Pulitzerprijs in onderzoeksjournalistiek voor haar werk over het bedrijf.¬†De meedogenloze strijd van Amazon om de…
>

Details


Auteur(s) : Dana Mattioli
ISBN : 9789044654905
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 392
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven