De Meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren

25,00

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 30-04-2024

Amazon, ooit begonnen als een onlineboekhandel, groeide in twee decennia uit tot de grootste en bekendste internetgigant ter wereld. Het door Jeff Bezos opgerichte bedrijf verkoopt wereldwijd producten, heeft een streamingdienst en produceert eigen technologie. In steeds meer sectoren wint Amazon terrein. Steeds dieper dringt het bedrijf door tot in de wortels van onze samenleving.
Nu Amazon monopolistische proporties aanneemt, kunnen overheden het bedrijf niet langer negeren en komen ze er langzaam achter dat ze tegenover een nietsontziende tegenstander staan in een doodeng nieuw speelveld.
In De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren legt de bekroonde journalist van de Wall Street Journal Dana Mattioli Amazons oneindige hebzucht bloot. Ze onthult nieuwe kanten van het bedrijf en zijn beruchte oprichter Jeff Bezos. Meedogenloos, competitief en met een instinct om alles te verwoesten wat zijn doel in de weg staat: absolute heerschappij over de markt. Is Amazon té machtig geworden – en te verstrengeld met (inter)nationale belangen – om nog te kunnen worden tegengehouden?

Dana Mattioli is journalist voor de Wall Street Journal. Ze schrijft sinds 2019 voorpaginanieuws over Amazon en was finalist voor de Pulitzerprijs in onderzoeksjournalistiek voor haar werk over het bedrijf. De meedogenloze strijd van Amazon om de wereld te veroveren is haar debuut.

Details


Auteur(s) : Dana Mattioli
ISBN : 9789044654905
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 320
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven