Meisje met negen pruiken

5,99

Meisje met negen pruiken is het ontroerende en ontwapenende dagboek van een meisje dat op jonge leeftijd vecht tegen een dodelijke vorm van kanker. Sophie van der Stap schreef een aangrijpend verslag over de 54 weken waarin ze chemotherapie onderging.
Openhartig én met humor vertelt ze over doktersintriges en geroddel van zusters, kaal worden en wenkbrauwen stiften, daten en verliefd zijn op dokter K, pruiken shoppen en dansen in nachtclubs, maar ook over de gewenning, haar onzekerheden, angsten en, onvermijdelijk, de dood. Haar negen pruiken geven haar elk een ander gevoel en een andere persoonlijkheid, en helpen haar haar ziekte te overwinnen.
Meisje met negen pruiken was een enorme bestseller in Nederland en Duitsland en zal ook verschijnen in het Frans, Italiaans en Portugees. Deze nieuwe editie is voorzien van een nawoord van Sophie, waarin ze beschrijft wat haar genezing haar heeft gebracht.

Meisje met negen pruiken is het debuut van Sophie van der Stap (Amsterdam, 1983). Ze woont en werkt in Amsterdam. In 2008 verscheen haar tweede boek: Een blauwe vlinder zegt gedag, het langverwachte vervolg op Meisje met negen pruiken.

‘Ze beschrijft het mooi, soms tussen neus en lippen door, soms expliciet.’
het parool

‘Sophie is amusant, uitdagend en brutaal.’
dagblad de limburger

‘Ik raad dit boek aan, niet alleen omdat het heel aangrijpend is, maar ook omdat het mooi is geschreven en soms zelfs grappig.’
elle van rijn, flair


Sophie van der Stap (1983) woont in Amsterdam. Na het Barlaeus Gymnasium ging ze politicologie studeren, met als afstudeerrichting ontwikkelingssamenwerking, tot ze in 2005 te horen kreeg dat ze kanker had. Ze schreef daar haar…
>

Details


ISBN : 9789044615289
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Editie : 3e druk
Verschijningsdatum : september 2009

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven