22,50

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 26-09-2023

De jonge Nora is halsoverkop met een koffer vol camera’s naar Berlijn verhuisd. Hier kan ze een echte kunstenaar worden, net als Mille, die haar de gouden en rauwe randjes van de stad leert kennen. Langzaamaan ontwikkelt Nora vertrouwen in de kracht van haar foto’s. Dan ziet ze Dominik staan, de mooiste en meest getalenteerde schilder die de stad rijk is. Nora wil hem, en hij wil Nora schilderen. Terwijl obsessie en liefde in een katen-muisspel verstrengeld raken, vergeet Nora steeds vaker achterom te kijken. Tot Dominik één vrucht te veel plukt van haar toewijding en de jonge kunstenaars ontdekken welke prijs je betaalt voor liefde op het doek.
Muze meandert door het onstuimige land van twintiger zijn en je eigen ambities met onzekerheid in de weg zitten. Een roman over hoe samen te zijn met een ander en intussen trouw te blijven aan jezelf. Nora’s pijn en volwassenwording – als kunstenaar en als mens – laten ons nadenken over waar de vrijheid en schuld van een ander eindigt, en onze zelfstandigheid begint.

Loren Snel (1992) is schrijver, essayist en redacteur. Ze publiceerde onder andere bij Hard//hoofd, Seizoenszine en rekto:verso. In 2022 werd zij genomineerd voor De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek met een essay over plagiaat van levenskunst. Muze is haar debuutroman.

Details


Auteur(s) : Loren Snel
ISBN : 9789044651553
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 256
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven