22,50

De jonge Nora is halsoverkop met een koffer vol camera’s naar Berlijn verhuisd. Hier kan ze een echte kunstenaar worden, net als haar nieuwe vrienden, die haar langs de gouden en rauwe randjes van de stad leiden. Langzaamaan ontwikkelt Nora vertrouwen in de kracht van haar foto’s. Dan ziet ze Dominik staan, de mooiste en meest getalenteerde schilder die deze creatieve stad rijk is. Nora wil hem, en hij wil haar schilderen. Terwijl obsessie en liefde in een kat-en-muisspel verstrengeld raken, vergeet Nora steeds vaker achterom te kijken. Tot Dominik één vrucht te veel plukt van haar toewijding en de ambitieuze kunstenaars ontdekken welke prijs je betaalt voor liefde op het doek.

Muze meandert door het onstuimige land van twintiger zijn en je eigen ambities met onzekerheid in de weg zitten. Een roman over hoe samen te zijn met een ander en intussen trouw te blijven aan jezelf. Nora’s pijn en volwassenwording laten ons nadenken over waar de vrijheid en schuld van een ander eindigen, en onze zelfstandigheid begint.

Loren Snel (1992) is schrijver en redacteur. Haar essays, verhalen en poëzie verschenen onder andere bij Hard//hoofd, De Groene Amsterdammer, rekto:verso en in de queer dichtbundel Mateloos verlangen. In 2022 werd zij genomineerd voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek met een essay over plagiaat van levenskunst. Muze is haar debuutroman.


Loren Snel (1992) is schrijver, essayist en redacteur. Ze publiceerde onder andere bij Hard//hoofd, Seizoenszine en rekto:verso. In 2022 werd zij genomineerd voor De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek met een essay over plagiaat van levenskunst. Muze is haar debuutroman.
>

Details


Auteur(s) : Loren Snel
ISBN : 9789044651553
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 248
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven