14,99

Het leven van Niki, geboren in 1938 als dochter van een vooraanstaande Griekse communist, ligt voor haar eerste verjaardag al overhoop. Haar ouders zijn gearresteerd en samen met haar moeder wordt ze verbannen naar verschillende eilanden. Ze groeit op in Athene ten tijde van de Italiaanse en Duitse invasie, de Duitse bezetting en de burgeroorlog die daarop volgt, en moet daarna nog zeven jaar met haar ouders onderduiken in een buitenwijk van Athene.
Niki’s dogmatische ouders willen haar opvoeden als communistische modeldochter in plaats van als gewoon meisje, wat ten koste gaat van haar levensvreugde. Zal het haar lukken uit het keurslijf los te breken?
Niki is een opmerkelijke, ontroerende roman over het verlangen naar persoonlijke vrijheid, maar vertelt ook de brute geschiedenis van Griekenland in de twintigste eeuw.

Christos Chomenidis (1966) is een Griekse romanschrijver. Hij studeerde rechten aan de universiteit van Athene. Voor Niki ontving hij in 2021 de Prix du Livre Européen.

‘Het verhaal van een vrouw wordt het verhaal van een land in deze krachtige, vlammende roman.’
Historia

‘Wat Chomenidis doet is indrukwekkend: het overbrengen van de meest emotionele en menselijke momenten van de geschiedenis.’
To Vima

‘Op een zeer directe en bijzondere manier weet Chomenidis menselijke handelingen te belichten. Zoals Milan Kundera zegt: “De romancier is historicus noch profeet: hij is een onderzoeker van het bestaan.”’
Kathimerini


Christos Chomenidis (1966) is een Griekse romanschrijver. Hij studeerde rechten aan de universiteit van Athene. Voor Niki ontving hij in 2021 de Prix du Livre Européen.
>

Details


ISBN : 9789044652208
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 416
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : augustus 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven