Nomen est omen

10,99

De veelgelezen rubriek op de Achterpagina van NRC, nu gebundeld.

Karel de Grote, Lodewijk de Zonnekoning en Ivan de Verschrikkelijke kent iedereen wel, maar er zijn nog veel meer heersers met opvallende bijnamen – en die zijn meestal een stuk vermakelijker én veelzeggender dan de bijnamen van deze grootheden.
Bart Funnekotter dook de geschiedenis in en selecteerde de vijftig vorsten met de meest in het oog springende bijnamen. Wat waren de helden- of schurkendaden die ertoe leidden dat zij als ‘de Redder’, ‘Korte Maillot’, ‘de Gorilla’, ‘de Impotente’, ‘de Wolvin’, ‘de Sterke’, ‘met de Kaak’ en ‘met de Afgesneden Neus’ door het leven gingen?
De lezer bezoekt onder meer het van bloed doordrenkte hof van de sultan in Istanbul, het Egypte van de farao’s, het door broedertwist verscheurde Engelse koningshuis en de favoriete wijngaard van een Saksische keurvorst.
Nomen est omen is al twee jaar een veelgelezen rubriek op de Achterpagina van NRC. Nu zijn alle afleveringen op veler verzoek verzameld in deze geïllustreerde bundel, voorzien van een inleiding waarin Funnekotter beschrijft hoe heersers hun bijnaam kregen: waren daar hun aanbidders of juist hun vijanden verantwoordelijk voor?

Bart Funnekotter is redacteur van NRC. Eerder verscheen van hem bij Prometheus onder meer De hel van 1812. Nederlanders met Napoleon op veldtocht naar Rusland.


Bart Funnekotter is redacteur van NRC. Eerder verscheen van hem bij Prometheus onder meer De hel van 1812. Nederlanders met Napoleon op veldtocht naar Rusland.
>

Details


Auteur(s) : Bart Funnekotter
ISBN : 9789044654691
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 168
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : november 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven