Onder een andere hemel

20,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 26-09-2023

Soms kan een huis zijn gastvrijheid opeens verliezen. Rusteloosheid doet je naar een elders verlangen, een ander huis, een andere plek, een andere eenzaamheid. We dromen er heimelijk van om alle ballast van onze schouders te werpen en slechts met het hoognodige op reis te gaan, louter om de vrije, gewichtloze beweging van het vertrekken zelf. Want we zijn nu eenmaal geen bomen met wortels die zich tot diep in de grond hebben ingegraven, maar mensen die voeten hebben om te lopen en een geest die maar wat graag uit wandelen gaat.

Deze filosofische memoir gaat over heimwee en verteverlangen. Kunnen we wel voorgoed ergens thuis zijn? En waarom denken we soms alleen nog aan vertrekken? Aan de hand van een persoonlijk verslag van een zomer vol omzwervingen onderzoekt Joke J. Hermsen deze vragen in een boeiende dialoog met denkers en dichters als bell hooks, James Baldwin, Georges Perec, Gaston Bachelard, Martin Heidegger, Rainer Maria Rilke, Lou Andreas-Salomé, Ingeborg Bachmann en Maya Angelou. Ze geeft een kleurrijke, diepgaande analyse van het ambivalente menselijke verlangen naar zowel geborgenheid als de lust om eropuit te gaan.

Joke J. Hermsen is schrijfster en filosofe. Tot haar bekendste en succesvolste boeken behoren Stil de tijd (winnaar Jan Hanlo Essayprijs, 26 keer herdrukt), De liefde dus (winnaar Halewijnprijs, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs), Kairos (shortlist beste filosofieboek, 12 keer herdrukt), Blindgangers (longlist Libris Literatuur Prijs) en Het tij keren. Met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt, dat ook verscheen in het Engels, Spaans, Duits, Noors, Deens en Arabisch.

Over Het tij keren:
‘Het is geweldig dat Hermsen het werk van Arendt en Luxemburg introduceert bij een breed publiek. Ze inspireert tot lezen van deze filosofen.’ – Trouw

Over Kairos:
‘Briljante essays.’ – Carel Peeters, Vrij Nederland

Over Stil de tijd:
‘Erudiet en fijnzinnig.’ – NRC


Joke J. Hermsen (1961) is schrijver en filosoof. Tot haar essayistische werk behoort onder meer Stil de tijd (Jan Hanlo Essayprijs 2011), Kairos. Een nieuwe bevlogenheid (shortlist beste filosofieboek van 2014) en Melancholie van de…
>

Details


Auteur(s) : Joke J. Hermsen
ISBN : 9789044647761
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 192
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven