De Oorlog van morgen

16,99

In november 1918 kwam de Eerste Wereldoorlog na vier jaar ten einde, maar in de hoofden van Nederlandse tijdgenoten galmde het moderne, industriële geweld nog lang na. Berichten over luchtbombardementen, gifgassen en andere nieuwe wapens vormden een bron van grote zorgen: als de Eerste Wereldoorlog al zo vreselijk was, hoeveel erger zou een volgende oorlog dan worden? Van de vroege jaren twintig tot aan de Duitse inval in mei 1940 hielden opiniemakers, politici, militairen en burgers zich met die vraag bezig.
Aan de hand van kranten en tijdschriften, toneelstukken en films, oorlogsromans en militaire demonstraties brengt Wouter Linmans de herinneringen, fantasieën en toekomstverwachtingen uit deze periode opnieuw tot leven. Het resultaat is even veelzijdig als verrassend en werpt nieuw licht op de Nederlandse cultuur van de jaren twintig en dertig. De oorlog van morgen laat zien hoe mensen hun angst in beelden proberen te vangen, en hoe moeilijk het is om een accuraat beeld te vormen van de toekomst.

De oorlog van morgen is een zeer lezenswaardig mengsel van cultuur-, mentaliteits- en militaire geschiedenis’. 
Trouw 
 
‘Linmans heeft een leesbaar en boeiend boek geschreven waarin hij beschrijft en verklaart hoe de mensen in de jaren twintig en dertig zich een nieuwe oorlog voorstelden’. 
Nederlands Dagblad 
 
De oorlog van morgen is een prikkelend en toegankelijk boek. Het vult een gat in de moderne Nederlandse geschiedenis op, waarin het Interbellum een ondergeschoven kindje is’. 
Historiek 
 
De oorlog van morgen schopt het bestaande beeld [van Nederland in de jaren 1918-1940] flink overhoop’. 
De Lage Landen 
 
‘Een belangrijk boek’.  
Geschiedenis Magazine 


Wouter Linmans studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden. De afgelopen jaren was hij aan diezelfde universiteit werkzaam binnen de vakgroep Nederlandse geschiedenis, eerst als promovendus en vervolgens als docent. Hij is met name geïnteresseerd in…
>

Details


Auteur(s) : Wouter Linmans
ISBN : 9789044647860
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 400
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : mei 2021

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven