Op de helft

5,99

Het leven begint bij veertig. Maar intussen raast de tijd voort, lijkt de onbevangenheid te verdwijnen, en moeten er – vóór het te laat is – belangrijke beslissingen genomen worden over de toekomst.
Rond het veertigste levensjaar komen ze onherroepelijk op: vragen en twijfels over ambities en oude idealen, werk, vriendschappen en de zorg om ouders. Wel of niet een carrièremove? Op de valreep toch nog kinderen? Wordt alles relatief omdat vader of moeder overlijdt? Heb je zelf nog tijd van leven?

Cornald Maas voert in Op de helft openhartige gesprekken met uiteenlopende bekende (bijna)veertigers als Femke Halsema, Paul de Leeuw, Theo Maassen, Wim Kieft, Manuëla Kemp, Ruud Gullit, Viggo Waas, Laetitia Griffith, Hans Kesting, Humberto Tan, Erik van Muiswinkel en Ellen ten Damme.
Ze spreken zich uit over hun generatie en filosoferen over hoop, liefde, dood en leven.

Op de helft biedt inzicht – en misschien zelfs troost – aan iedereen die veertig is, was of wordt.

Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, mediaspecialist en songfestivalcommentator. Hij schrijft voor Volkskrant Magazine, Vrij Nederland en LINDA. Eerder publiceerde hij Engelen zijn in de mode (1994), tv.nl (2001), en Nou en wow! Roem in Nederland (2004).

De pers over Nou en wow!:
‘Een bundel die leest als een scherp geschreven zoektocht naar oprechtheid in de wereld van glitter en glamour’ Esquire

Over tv.nl:
‘Het beste over televisie sinds Gerrit Komrij’ Martin Ros


Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van Volle Zalen en andere culturele tv-programma’s. Hij is commentator van het Eurovisie Songfestival. Eerder publiceerde hij onder meer Op de helft, Over de helft, Uit elkaar, Trotse…
>

Details


Auteur(s) : Cornald Maas
ISBN : 9789044619584
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 240
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : augustus 2011

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven